Jenten er i dag 14 år og bor i fosterhjem i Sverige. Hun har vært avhørt tre ganger i forbindelse med rettssaken mot de seks sigøynerne som er tiltalt for menneskehandel i Bergen. To av avhørene med henne ble spilt av i rettssal 2 a i Bergen tingrett tirsdag.

Hun fortalte at hun hadde blitt giftet bort tre ganger, mot sin vilje. Moren er tiltalt for menneskehandel og medvirkning til voldtekt av datteren i forbindelse med fullbyrdelse av det første ekteskapet. Hun er også tiltalt for å ha tvunget datteren til å gifte seg tre ganger.

Slik beskrev datteren det første ekteskapet, som skjedde i Romania:

— Jeg husker godt jeg var 11 år og ble kidnappet. Jeg bodde hos mine besteforeldre, sa jenten i avhøret.

Dette var i 2008. Moren, som er enke, skal på dette tidspunktet ha vært utenlands, og jenten skal ha blitt fraktet til et hus, der hun var i cirka 10 dager.

- Foreldrene bestemte

Ifølge jenten fikk moren 10.000 Euro for å gifte henne bort til hennes første ektemann som da skal ha vært 17 år.

Jeg skrek veldig mye og jeg gråt veldig mye, og da nektet jeg

Jenten fortalte at hun var sterkt imot dette, og at hun heller ikke var med på noen markering av det første ekteskapet.

— Det var vel organisert en liten fest, men jeg var ikke til stede.

Hun sa at når festen var over, skulle hun ha samleie med 17-åringen som altså ble hennes første mann. Hun sa at parets foreldre hadde bestemt at de skulle ha samleie etter at bryllupsfesten var over. Hun visste ikke om 17-åringen hadde lyst.

- Bra hun var jomfru

Da hun fikk spørsmål om hvordan samleiet foregikk, svarte hun dette:

— Jeg husker godt jeg ble plassert i et rom sammen med ham. Og det var flere menn, to-tre menn som holdt meg, som holdt beina og hendene mine, de holdt meg. Jeg skrek veldig mye og jeg gråt veldig mye, og da nektet jeg.

Hun fikk spørsmål hva gutten gjorde og svarte:

— Da hadde vi selvsagt samleie.

Jeg ble holdt av disse mennene, jeg ble holdt og jeg ble slått flere ganger

Ifølge jenten var mennene til stede og holdt henne. Hun fortalte at moren hennes var i et annet rom sammen med brudgommens familie.

— Hun hørte meg nok, sa jenten.

Hun fortalte at hun møtte moren etterpå. Moren skal da ha sagt «at det var bra datteren var jomfru».

- Under sterkt press

I avhøret kom det frem at jenten kom tilbake til familien sin etter det første ekteskapet. Moren skal ha mislikt at datteren ikke ville bli værende, ettersom hun skulle ha mottatt penger for henne. Jenten nektet å dra tilbake.

Etterpå ble hun tatt hjem til en ny mann, fortalte hun. Det var i 2009 ekteskap nummer to skal ha blitt inngått, med en 19-åring. Hun fortalte at moren nok en gang skal ha fått penger for henne, denne gang mellom 2000 og 3000 Euro.

Også her skal hun ha blitt utsatt for overgrep, nå i hjemmet til 19-åringen, som altså var hennes nye ektemann.

— Vi var vel på kjøkkenet, mens noen menn kom inn, og da ble jeg dratt inn på et rom. Og så ble jeg holdt denne gangen også, og så hadde vi samleie.

Hun sa at det var to andre menn som holdt henne denne gangen, mens 19-åringen gjennomførte samleiet mot hennes vilje. Moren er ikke tiltalt for å ha medvirket til misbruk av jenten i dette tilfellet.

- Skal ikke motsette meg

Det tredje ekteskapet i 2010 endte også med et overgrep, ifølge jenten. Ektemannen var 16 år.

— Denne gangen ble jeg bundet fast med et slags tau, altså både bein og armer. Jeg ble bundet fast i sengen av guttens onkel.

Ifølge jenten var det en annen gutt til stede. Hun var selv naken mens hun lå fastbundet i sengen og samleiet gjennomført.

14-åringen fortalte at hennes mor hadde inngått avtale med guttens far om samleiet.

— Det er egentlig moren min som har fortalt at jeg er nødt til å ha samleie og at jeg ikke skal motsette meg, sa jenten.

I RETTEN: Politijurist Rudolf Christoffersen og statsadvokat Arild Oma
PER LINDBERG