KAREN R. TJERNSHAUGEN

— Vi ble aldri bedt om å bygge barnehage, konsertlokale eller selskapslokale med aktiviteter til langt på natt. Den aktuelle storsalen var beskrevet som «Barn og ungdom 200 kvadratmeter», sier Frode Hoff, tidligere direktør i Mjellem & Karlsen Eiendomsutvikling AS som sto for byggingen av Vitalitetssenteret på Møhlenpris.

– Mye usikkerhet

Foss er oppgitt over kritikken som nå kommer om for dårlig lydisolering i bygget. At en barnehage på dagtid skal skape støyproblemer for naboene i bygget, er han uforstående til.

— Vi fulgte et romprogram fra kommunen, men fikk aldri detaljert informasjon om hvordan lokalene skulle brukes. Det var i det hele tatt mye usikkerhet omkring dette fra kommunen sin side.

Underveis i byggeprosessen ga vi beskjed om hvilke støynivå som det ville være mulig å håndtere med de planlagte bygningsmessige konstruksjoner. Lydmålinger gjort i ettertid viser at etablerte konstruksjoner holder den lydisolasjon vi meddelte kommunen i byggeprosessen. sier Hoff.

Avviser kritikken

Dagfinn Øvrebotten, direktør i Bergen Bygg og Eiendom, har en helt annen versjon. Han mener Mjellem & Karlsen Eiendomsutvikling A/S står ansvarlig for problemene som er oppstått.

— Vi fikk ikke det bygget vi ble lovet. Feilen ligger hos selger, sier Øvrebotten til BT.

— Burde ikke Bergen Bygg og Eiendom oppdaget feilene tidligere?

— Poenget med å kjøpe huset ferdig er at det skal leveres med nøkkel i døren. Da er det helt vanlig at feil oppdages etter hvert, sier Øvrebotten.

Han avviser kritikken om at BBE ikke burde ha betalt ut sluttoppgjør til entreprenøren.

— Det er ikke riktig at hele oppgjøret er betalt ut. Vi har holdt tilbake en knapp million i reklamasjonspenger, noe som er vanlig prosedyre i alle byggesaker, sier Øvrebotten.