— Dette viser litt av hvor mye de har betydd for miljøet og hvilke personer de var, sier arbeidsleder i Fysak, Eirik Sigurd Olsen om det store oppmøtet tirsdag kveld.

Det var en åpen, stille minnestund av Bård Sirisiy Skaale (29) og Leif Klette (31) som omkom i raset i Eikedalen fredag forrige uke. Begge de to omkomne var sentrale personer i skatemiljøet og ved Fysak.

- Flott å se oppmøtet

Skaterampene var dekorert med levende lys og på en skjerm ble det vist bilder av de to skaterne.

— Leif har jobbet her siden vi åpnet i 2007. Han har gjort en stor innsats i å skape det vi har her inne og utvikle sporten. Bård har også skatet her mye og er kjent i skatemiljøet i hele landet, sier Olsen om de to barndomskameratene fra Rosendal.

— Det er veldig flott å se at så mange møter opp, sier han.

- Overveldende støtte

  • Leif er en av de som har betydd mest for skatemiljøet på Fysak. Han var en raus person med stort kontaktnett. En inkluderende mann, som har hatt stor påvirkning av miljøet. Han har vært et forbilde for brukerne av huset, sier arbeidslederen.

Jostein Sirisiy Skaale, bror til avdøde Bård Sirisiy Skaale, deltok også på markeringen.

— På vegne av familien og meg selv vil jeg takke for overveldende støtte og engasjement, slik som her på Fysak. Slikt er rørende og oppløftende i en tung tid, sier han.