Det sier Torgeir Rusten, bilisten som stoppet for henne.

Rusten (33) var på vei hjem fra jobb på Sandvoll i Kvinnherad like etter klokken 16 onsdag. En kvinne i veikanten påkalte oppmerksomheten hans. Kvinnen sto rett ved huset hvor Sigmund Gravdal (65) ble funnet drept onsdag kveld. Rusten og kvinnen utvekslet så noen ord.

— Hun sa at hun ville haike med meg til Rosendal. Jeg forklarte at jeg kun skulle like borti her, men hun ville sitte på likevel. Så ombestemte hun seg. Hun virket litt forvirret og forkommen, sier Torgeir Rusten.

Lokalavisen Kvinnheringen fortalte først om Rustens observasjoner.

- Sikker på at det var henne

Etter å ha blitt forelagt et bilde av den drapssiktede 36 år gamle kvinnen, bekrefter han at dette var kvinnen som ville haike.

— Jeg er sikker på at det var henne jeg snakket med, sier han.Først seks timer senere, klokken 22.15, fikk politiet melding om at Gravdal lå død i sitt eget hjem. Det skal ha vært den kvinnelige haikeren (36) som meldte fra.

Nå er hun og hennes 47 år gamle venninne siktet for drapet på 65-åringen.

Fortalte politiet om død mann

Politiet har også avhørt en taxisjåfør som ifølge VG kjørte på den drapssiktede 36-åringen onsdag. Ifølge avisen ble taxien stoppet av politiet, og kvinnen skal da ha fortalt om en blodig og død mann. Avisen skriver at politipatruljen ikke oppfattet hva hun sa fordi hun var kraftig beruset. Taxisjåføren skal ha blitt avhørt flere ganger.

Noen timer senere, klokken 22.15, ringte den 36 år gamle kvinnen igjen til politiet. Da rykket politiet ut — og fant Sigmund Gravdal (65) ihjelslått i sitt eget hus.65-åringen lå død i gangen med store hodeskader, og det lå en hammer like ved siden av ham.

Tatt om natten

36-åringen og hennes 47-årige venninne er nå begge siktet for forsettlig drap. De ble pågrepet natt til torsdag på med cirka en times mellomrom.

Begge de drapssiktede kvinnene skal fredag avhøres ved Bergen sentrum politistasjon. 47-åringen starter å forklare seg fredag, mens 36-åringen var i et innledende avhør torsdag ettermiddag.

«Forferdelig trist»

Fredag formiddag har ingen av kvinnene tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. 36-åringen har tidligere sagt gjennom sin advokat at hun er sjokkert over situasjonen og «synes dette er forferdelig trist».

47-åringen er ifølge sin forsvarer preget av saken.

Påtaleansvarligfor drapssaken i Kvinnherad, politiadvokat Eli Valheim, sier de to siktedekvinnene blir fremstilt for varetektsfengsling lørdag.

-Det er bestilt fengslingsmøte for begge, sier Valheim.

-Kvinnene har foreløpig vært siktet for forsettlig drap. Kan det komme noenendringer i siktelsene mot dem før fengslingsmøtet?

-Jeg har ingen flere kommentarer til saken.

Jobber videre

Fredag pågår etterforskningen for fullt. Kriminalteknikere skal fortsette arbeidet på åstedet på Sandvoll, og vitner avhøres på Kvinnherad lensmannskontor.

KRIMTEKNIKERE: I 18-tiden torsdag kveld kom krimteknikere til boligen til 65 år gamle Sigmund Gravdal. Han ble funnet død onsdag kveld. Undersøkelsene på åstedet fortsetter fredag, parallelt med vitneavhør lokalt og avhør av de drapssiktede kvinnene i Bergen.
Odd nerbø