I Stavanger skrus brennevinsflaskene igjen klokken ett. Vin og øl får du til tre. Innføringen av såkalt differensiert skjenking har ikke bedret forholdene i sentrum, viser en rapport.

— Dette har ført til en dreining mot yngre publikum ute på natten. Stavanger har samme problem som Bergen, sier Else Marit Gulseth, fungerende direktør for NHO Reiseliv Vest-Norge.

I stedet for innstramming vil bransjen at kommunen skrur på mer lys og fjerner bosset. Politiet må bli mer synlig og rydde opp i tigging og prostitusjon.

Reiselivsbransjen mener skjenking nattetid er viktig for turistene.

— Det må ikke bli slik at bystyret utformer skjenkepolitikken for å hindre ungdomsbråk, sier reiselivsdirektør Ole Warberg.

— For Bergen som reiselivsby er det viktig at det fins rolige utesteder der voksne folk kan bli sittende og prate utover natten, la han til.

Warberg nekter ikke for at Bergen sentrum preges av fyll og bråk nattested:

— Bergen er blitt en åpen by. Det betyr at sentrum er blitt bergensregionen striledans, slår han fast.

ADVARTE: Else Marit Gulseth fra NHO Reiseliv Vest-Norge advarte mot å røre skjenkebestemmelsene. I åtte timer satt politikerne og lyttet til synspunkt fra dem som kjenner utelivet i Bergen på nattetid. På første rad: Liv Røssland (Frp), Bjørn Frode Schjelderup (H) og Eilert Jan Lohne (Ap).
Nilsen, Arne