Søndag morgen har det kommet snø og sludd flere steder i Hordaland og Sogn og Fjordane.

— Det meste av snøen har smeltet, men folk bør få med seg at snøgrensen har krøpet ned til 200 meter. Vinteren er ikke over, og det er fortsatt snø i fjellet, sier trafikkoperatør i Statens vegvesen Ronny Sleire.

Riksvei 13 over Vikafjellet er stengt på grunn av snøras, og blir ikke åpnet i dag.

Snø, torden og hagl

Flere av toppene på byfjellene er fortsatt hvite, og et lavtrykk mellom Norge og Island frakter mer kjølig luft innover vestlandskysten.

— I Hordaland vil vi få bygeaktivitet til og med onsdag, og vi er litt usikre på hvor snøgrensen vil gå. Det kan også komme torden- og haglbyger søndag og mandag kveld, sier statsmeteorolog Gunnar Livik.

Frem til onsdag vil temperaturene ligge på rundt syv grader på dagtid, mens det blir fare for nattefrost natt til tirsdag.

Fare for nattefrost

— De som har lagt om til sommerdekk må passe på. Man skal ikke så langt opp i høyden før nedbøren er hvit, og det er fortsatt kjølig i luften, sier Livik.

I vegtrafikksentralen har de liten tro på at nattefrost natt til tirsdag vil føre til store trafikale problemer.

— I bergensområdet og langs kysten vil det nok gå greit, men man bør kanskje stå ekstra tidlig opp tirsdag slik at man har tid til å vurdere hvordan man kommer seg til jobb eller skole. Og følg nøye med på værmeldingen de neste dagene, sier Sleire.

Sol og stigende temperaturer

Fra torsdag ser været derimot ut til å endre seg, med lite eller ingen nedbør på Vestlandet.

— Torsdag og fredag seg ut til å bli fine dager. Vinden dreier til sørøstlig bris, og det ser ut til å bli perioder med sol, sier Livik.

Temperaturene vil også stiger, og ligge på rundt 12 grader.

SNØ: Søndag morgen har det kommet snø flere steder i Hordaland og Sogn og Fjordane.
STATENS VEGVESEN
ULRIKEN: Utsikten mot Vidden fra Ulriksbanens øvre stasjon søndag morgen.
BERGENS TIDENDE