— Vi vil anmode folk om å ta til vett. Det er ville tilstander i fylket nå. Politiet advarer på det sterkeste mot alle bruk av åpen ild ute i terrenget. Og de få av oss som røyker må passe godt på, for det skal ingenting til før det tar fyr, sier operasjonsleder Per Stiegler i Hordaland politidistrikt.

Brannen på Rundemanen er nå under kontroll og etterslokking pågår. Ustabil vind gjorde slokkingsarbeidet vanskelig i ettermiddag.

— Området har vært vanskelig tilgjengelig for brannmannskapene, men de har nå klart å kjøre opp fra Fløyen og legge ut slanger og henter vann fra noen små fjellvann der oppe. Det sier operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt.

— Brannvesenet har hogget ned en del trær og vegetasjon og laget en branngate mot vest for å unngå at brannen skulle spre seg mot sentrum og Svartediket.

De to-tre hyttene som ligger i det aktuelle området på sør-østsiden av Rundemanen, i området overfor Talebøvannet, er ikke antent. Hyttene er eid av private og idrettslag.

Tidligere i ettermiddag var det snakk om å sette inn helikopter i slokkingsarbeidet, men dette har ikke vært nødvendig, ettersom brannvesenet fikk sjauehjelp fra ti mann fra Røde Kors.

— Dette er snakk om beinhardt arbeid i en halvtimes tid, sier Stiegler.