Etter en væpnet politiaksjon som varte i nesten syv timer, ble 48-åringen pågrepet sent torsdag kveld i Norheimsund.

Politiet slo alarm da de fikk melding om at en 48 år gammel mann hadde truet med å drepe en kvinne og hennes kjæreste.

— Det var trusler om å skyte to personer, sier politiadvokat Magne Sylta i Hordaland politidistrikt.

Fengsel for voldtekt

48-åringen ble tidligere i høst dømt for å ha voldtatt kvinnen truslene skal ha vært rettet mot.

Mannen nekter for å ha voldtatt kvinnen, men ble i august dømt til fengsel i to år og seks måneder.

— Så vidt jeg skjønner skal det ha vært uoverensstemmelser mellom kjæresten til voldtektsofferet og den siktede. Det skal ha vært en betent situasjon over tid, sier advokat Jostein Alvheim, som representerer 48-åringen.

— Han nekter straffskyld, mest fordi han ikke har full oversikt over hva han har sagt, fordi han hadde drukket, sier Alvheim.

— Truet etterforsker

Etter telefonen til voldtektsofferet, skal 48-åringen ha tatt med seg en våpenliknende gjenstand ut i bygden og oppført seg truende.

Mens politiet jaktet på ham, ringte mannen flere ganger til nødnummeret 113. I samtaler med AMK-sentralen truet han med å bruke dynamitt.

— Truslene mot å sprenge var rettet mot disse to navngitte personene, politiet og andre personer i Norheimsund som kunne komme i nærheten av ham, sier lensmann Terje Kvalvik i Kvam og Samnanger lensmannsdistrikt.

På telefon skal 48-åringen også ha truet en politietterforsker. Mannen har flere ganger uttalt at han er misfornøyd med politiets etterforskning av voldtektssaken mot ham.

Pågrepet sovende

Etter å ha fartet rundt i bygden, dro 48-åringen til slutt hjem til seg selv. Da politiet tok seg inn i huset i 23.15-tiden, fant de 48-åringen sovende.

— Pågripelsen foregikk uten dramatikk, sier lensmann Kvalvik.

Politiet beslagla en luftpistol på stedet. De fant ikke dynamitt eller annet sprengstoff.

I helgen ble 48-åringen varetektsfengslet i fire uker av Bergen tingrett, siktet for trusler under særdeles skjerpende omstendigheter.

Politiet mente det var fare for at han vil begå nye, straffbare forhold om han ikke ble satt i varetekt.

— Truslene underbygger det. Kjernen i en trussel er jo nettopp det at noe skal skje i fremtiden, sier politiadvokat Magne Sylta.