KRISTIN JANSEN

— Denne mannen kunne formler i hodet som ville ført til kraftige smeller. Derfor tok vi truslene ekstra alvorlig, sier politiadvokat Bjarte Aarlie.

36-åringen fra Rogaland skal ha sagt at han ville sprenge de fire bombene på forskjellig steder i byen med tolv timers mellomrom. Dersom han ikke selv fikk muligheten til å antenne dem, skulle han sørge for at noen andre gjorde det.

Anmeldte prostituert

Mannen framsatte truslene først på telefon overfor to polititjenestemenn. Deretter gjentok han dem i avhør og til en politiadvokat. Mannen er tidligere straffedømt fem ganger, blant annet på grunn av trusler.

— Jeg tror neppe truslene var helt reelle, men situasjonen ble uansett avverget, sier Bjarte Aarlie.

Bakgrunnen for den voldsomme aggresjonen skal ha vært en krangel med politiet. Natt til lørdag meldte 36-åringen fra om et tyveri på hotellet han bodde på. En prostituert kvinne skulle ha stjålet 10.000 kroner fra ham.

Ble arrestert

Da mannen dagen etter ringte for å høre hva politiet hadde foretatt seg videre, fikk han vite at hun var løslatt.

— Han likte ikke svaret han fikk og mente politiet hadde gjort en dårlig jobb. Deretter truet han med å sprenge bombene, sier Bjarte Aarlie.

Politiet vurderte truslene som så alvorlige at rogalendingen ble arrestert. I går ble den siktede mannen framstilt for varetektsfengsling i Midthordland tingrett, men han slapp unna med daglig meldeplikt.

Ifølge forsvarer Arild Holden erkjenner 36 åringen de faktiske forholdene.