Lørdag kveld sto en bil i full fyr i parkeringshuset ved Bytunet på Leirvik. Utenfor bilen sto en bensinkanne og politiet var overbevist om at bilbrannen utenfor lensmannskontoret var påsatt.Søndag ettermiddag pågrep politiet en 32 år gammel mann fra Stord som har innrømmet at han tente på bilen som ble brukt av en politibetjent.

– Motivet er litt merkelig for oss. Han har forklart at han var i kontakt med politiet for tre uker siden da han trengte hjelp. Han ble avvist og har visst grublet på dette i tre uker. Vi tror ikke han visste at det var en politimann som disponerte bilen, sier fungerende lensmann, Dag Vidar Nordhus.

Ifølge Nordhus er mannen en kjenning av politiet, men ingen gjenganger.

En jurist avgjorde at det ikke var nødvendig med varetektsfengsling av mannen. Saken vil bli ferdig behandlet hos politiet før den sendes videre til statsadvokat og jurist som vil beslutte om det tas ut tiltale, og hva denne eventuelt vil bli.

32-åringen risikerer nå å bli tiltalt for forsøk på mordbrann.

– Det som er det stygge i saken og gjør den så alvorlig, er at bilen sto parkert tett opptil husveggen. Dette kunne endt i katastrofe hvis det hadde oppstått en eksplosjonsartet brann – slik det ofte skjer i bilbranner. Heldigvis ble brannen oppfattet ganske raskt, sier Nordhus.