Det var fredag kveld dramatikken utspant seg i Åsane. 32-åringen satte seg inn i en Audi på Nordre Toppe. Her ga han gass og bilen akselererte kraftig. Den hadde kurs mot begge mennene. Den ene mannen fikk kastet seg unna. Den andre var ikke like heldig. Han ble forfulgt og la på sprang fra Audien som stadig fikk større fart.

Etter det bt.no kjenner til skal bilen ha hatt en fart på rundt 50 kilometer i timen da han traff mannen, som ble kastet opp på panseret før han traff bakken.

Vi er tidlig i etterforskningsfasen, men mener han forsøkte å drepe de to andre mennene. Etterforskningsleder Nils-Inge Romslo

Kranglet

I dag ble 32-åringen fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Retten fengslet ham i fire uker. I kjennelsen heter det at etterforskningen hittil er «for mangelfull til at retten kan finne at det foreligger skjellig grunn til mistanke om drapsforsøk.»

— Vi er tidlig i etterforskningsfasen, men mener han forsøkte å drepe de to andre mennene, sier Nils-Inge Romslo, etterforskningsleder ved Bergen Nord politistasjon.

— Vi ser svært alvorlig på denne saken, legger han til.

Han forteller at det har vært en krangel forut for det politiet mener er et drapsforsøk.

«Hvis du ikke flytter deg, så dreper jeg deg», skal 32-åringen ha sagt til en av mennene.

Lukkede dører

32-åringen skal også ha slått den ene mannen i ansiktet. Han var ruset da han ble tatt av politiet. Mannen hadde heller ikke gyldig førerkort. Han møtte ikke til fengslingsmøtet i dag og Arild Dyngeland, mannens forsvarer, ba om lukkede dører.

Dommeren ha ham medhold i det.

32-åringen er godt kjent for politiet og rettsvesenet frafør. I 2004 ble han dømt til forvaring for å ha knivstukket to personer. Etterat han ble løslatt i fjor, har han også vært i kontakt med politiet.

I januar i år ble han pågrepet og varetektsfengslet etter åha krasjet en stjålet varebil inn i en politisperring i Åsane. En politimannble skadet i sammenstøtet. Sperringen var satt opp etter at 32-åringen skal haforsøkt å rømme fra en politikontroll.