— Det er umulig å skjønne det som har skjedd. Jeg jobber på restauranten min hele tiden, og har ikke tid til å drive med prostitusjon, sier den thailandske kvinnen og ser oppgitt ut i den lille hybelleiligheten sin.

De er bare en snau uke siden hun slapp ut av politiets varetekt. Nå ønsker hun å fortelle sin versjon av det som har skjedd.

Den 31. oktober bråvåknet hun av at noen dundret på døren hennes og ville inn. Først trodde 39-åringen at det var kjæresten som hadde glemt nøkkelen, men da hun åpnet ble hun møtt av flere uniformerte politifolk.

Fratatt passet

— Jeg hadde fremdeles på meg nattøy og var helt i ørska. En dame fulgte meg på badet og ba meg ta på klær slik at jeg kunne bli med dem. De tok passet mitt, pengene fra kassen og masse papirer, men nektet å fortelle hva jeg hadde gjort galt, sier 39-åringen.

Nøyaktig på samme tidspunkt som politiet vekket den thailandske restauranteieren, gikk de til aksjon mot soneterapisenteret Wat Po på Nikolaikirkealmenningen. Der mener politiet det skal ha foregått kjøp og salg av sex. Til sammen ble ti personer siktet i den omfattende aksjonen mot organisert menneskehandel.

Gråt i telefonen

Kvinnen sier at hun kjenner den 53 år gamle hovedmistenkte innehaveren av Wat Po. Ved en anledning lot hun også en kvinne som kom for å jobbe på Wat Po overnatte i leiligheten sin. Det er denne kvinnen politiet mener ble holdt som fange.

— Jeg fikk en telefon fra en bekjent i Oslo som spurte om jeg kunne ta imot henne. Hun kjente ingen og snakket ikke norsk. Kvinnen sov på gulvet hos meg i fire-fem dager. Jeg sa hun kunne få mat og overnatting hvis hun hjalp til på restauranten, men hun skulle videre til Wat Po, sier den siktede 39-åringen.

Etter to måneder skal kvinnen ha kontaktet 39-åringen igjen.

— Hun gråt og sa at hun var syk og ikke visste hvordan hun skulle komme seg tilbake til Thailand, forteller den halliksiktede kvinnen.

Også denne gangen skal Wat Po-arbeideren ha fått overnatte hos restauranteieren.

— Visste du at det foregikk prostitusjon på Wat Po?

— Det var et massasjested. Jeg vet ikke om at det skjedde noe annet.

— Du hadde ingen mistanke om det heller?

— Jeg spør ikke folk jeg kjenner om de er prostituerte. Jeg tenker ikke på slike ting, sier hun.

- Skyldes misunnelse

39-åringen har drevet restaurant i Bergen i to år. Hun har opparbeidet seg en fast kundekrets og har gjort det bra. Både den siktede kvinnen og venninnen som er til stede under intervjuet, tror at misunnelse i thaimiljøet kan være årsaken til de alvorlige anklagene.

— Hun har fått mye skryt. Hver gang det er thailandske kjendiser i byen kommer de til henne. Det er ikke alle som tåler at andre får det til, og da kan det fort spre seg usanne rykter, sier venninnen.

Ansiktet til den siktede 39-åringen er alvorlig og uttrykksløst under hele intervjuet. Hun sier at siktelsen og oppholdet på glattcellen har lagt livsverket hennes i grus.

— Jeg orker ikke å gå ut. Jeg er flau over det som har skjedd. Det er så vondt for meg, sier hun.

Men 39-åringen vil ikke gi opp restaurantdriften.

— Jeg vil fortsette med dette. Men nå har jeg skjønt at jeg ikke kan hjelpe slik jeg pleide å gjøre før. Neste gang vil jeg ringe politiet, sier hun.

UTSATT FOR MISUNNELSE: - Jeg ville bare hjelpe, sier den 39 år gamle thaikvinnen som politiet har siktet for hallikvirksomhet.