Torsdag ble mannen i 40-årene varetektsfengslet i fire uker i Nordhordland tingrett.

Han er siktet for å ha fått seks jenter til å sende nakenbilder av seg selv til ham, enten på nett eller på mobiltelefon.

To av jentene har politiet ennå ikke funnet identiteten til. De fire politiet kjenner navnet til, var i alderen 13 til 15 år da bildene skal ha blitt sendt.

Mannen nekter straffskyld for å ha forledet jentene til å sende ham bilder.

Til politiet har han forklart at han ikke husker alt han har drevet med på nettet, og at han ikke husker navn og ansikt på jentene politiet har konfrontert ham med bilder av.

— Laget profil med jentenavn

En av de to uidentifiserte brukerprofilene som er omtalt i siktelsen, hevder mannen imidlertid at det er han selv som står bak.

Ifølge forklaringen hans skal han ha opprettet profilen for å advare unge jenter nettopp mot eldre menn som lokker dem med på uheldige aktiviteter på nettet.

Politiet gikk første gang til aksjon mot mannen allerede i juni i fjor. Han ble da siktet og avhørt, og politiet beslagla mannens mobiltelefon og datamaskin. Nylig var beslagene ferdig analysert, og politiet pågrep mannen tirsdag kveld.

På mannens PC har etterforskerne funnet en rekke bilder av nakne og lettkledde jenter ned til 12-årsalderen.

Bildene var ifølge politiet lagret i mapper merket med jentenavn. Ett av bildene skal ha hatt bildeteksten «min lille sex-slave 12 år».

Politiet har også funnet en rekke bilder av kjønnsorganet til en voksen mann.

I tillegg til å ha fått jenter til å sende bilder til seg, er mannen også siktet for å ha sendt et bilde av et mannlig kjønnsorgan til en av jentene, og for oppbevaring av barneporno.

Han nekter straffskyld også for dette.

- Virkelighetsflukt

Til politiet har mannen forklart at han erkjenner at han kan ha hatt kontakt med unge jenter på nettet, og at han har brukt nettet til å få utløp for sine seksuelle fantasier.

Bruken av nettsamfunn har vært en virkelighetsflukt, og han har vært som i en tåke, har mannen forklart.

Dommerfullmektig Kari Hangeland Buvik i Nordhordland tingrett ga politiadvokat Trond Eide medhold i at det er fare for bevisforspillelse dersom den siktede mannen ikke blir sittende i varetekt.

Politiet har fortsatt ikke fått avhørt alle jentene i saken, og har også tatt nye beslag da mannen ble pågrepet. Disse er ikke analysert ennå.

Forsvarer Jon Håkon Hegdal er sterkt uenig i politiets argumentasjon.

— Min klient har vært på frifot i syv måneder etter at han ble siktet og PC-en hans ble beslaglagt. Det finnes ingen holdepunkter for at han har begått lovbrudd eller forsøkt å påvirke vitner i denne perioden. Da er det lite sannsynlig at han skulle gjøre det nå. Derfor mener jeg også det blir feil å varetektsfengsle ham, sier Hegdahl.

Den siktede mannen anket fengslingskjennelsen på stedet.