Dagen etter den første duellen mellom de to ergrer Friele seg over at jernteppet skulle senke seg da programlederen i NRK spurte hvor Høyre vil kutte:

— Helt ærlig: Jeg er opptatt av å bygge, ikke kutte. Derfor kom spørsmålet om kutting bardus på meg. Verdiskaping er nøkkelen til å kunne løse andre oppgaver i samfunnet som å drive skole og helsestell.

— Betyr det at du mener kommunens utgifter holder riktig nivå?

— Nei, kommunen har ganske sikkert unødvendige utgifter.

— Hvor skal da kommunen spare?

— Alle som kommer inn i en bedrift og ser den med nye øyne, oppdager alltid andre muligheter. Slik er det også med kommunen. Her handler det om å snu på hver stein. For Ap som har sittet med makten i 16 år, er det vanskelig.

— Har du eksempler på hvor det kan kuttes i kommunen?

— Bergen holder seg for eksempel med byantikvar, noe som koster fem millioner i året. Hvorfor skal vi det når alt likevel styres fra riksantikvaren?

Kommunen har mange unødvendige nivåer. Jeg tror for eksempel mye kan spares ved å restrukturere bydelene.

— Når får vi oppleve deg i en lang og grundig debatt med Strøm-Erichsen. Den første ble jo bare en forsiktig smakebit?

— Jeg vil ikke bli en sånn der gatebokser. Vi har forskjellige roller. Byrådslederen har en praktisk styrende jobb. Ordføreren skal ha en ledende, samordnende, brobyggende funksjon. Jo mer jeg gir meg ut på gateboksing, jo mer taper jeg muligheten til å bli en borgermester for Bergen. Og jeg mener helt objektiv at jeg er den som i dag er best egnet til å bli en slik borgermester.

Sier ordførerkandidat Herman Friele.

JERNTEPPE: Ordførerkandidat i Bergen, Herman Friele, ergrer seg over at han fikk jernteppe i debatten mandag. <br/> ARKIVFOTO