— Velkommen til nok en parkdag, det har jo nesten blitt tradisjon med fint vær på disse dagene, annonserer Grethe Gullhaug fra partyteltet som er satt opp for anledningen.

Solen skinner når velforeningene i området, Nygårdsparkens venner og Djerv idrettslag arrangerer parkdag for ellevte år på rad. Bord og stoler som er satt opp rundt fontenen fylles opp av både barnefamilier, eldre og ungdom. Flere slår seg ned på benker og på gressplenen. Idrettslaget selger mat, og barna kan leke med sjakkbrett og legoklosser i jumbostørrelse.

BOBLENDE GLADE: - Det er min tur, det er min tur, roper Nils Ostendorf (3) og blåser såpebobler mot Maia Ostendorf (7), Latife Lund Sutcu (6) og Anna Nilsen Skodvin (6).
Odd Mehus

Søskenparet Nils (3) og Maia Ostendorf (7) har med seg utstyr til å lage mengder med såpebobler. Maias klassevenninner Latife Lund Sutcu (6) og Anna Nilsen Skodvin leker begeistret med dem i en sky av såpebobler.— Det skjer mye aktiviteter her i dag, men det viktigste med dagen er kanskje at folk bare er her og bruker parken. Parkdagen handler mye om dette med å ta tilbake parken, sier Gullhaug.

Moro med lego

Gullhaug forteller at hun og familien bruker parken aktivt.

— Etter jobb og skole kan det være litt tungvint å komme seg opp på byfjellene, men det er lett å komme seg en tur ut i parken, sier hun.

Sønnene hennes, Lars Gullhaug Waage (6) og Laurits Gullhaug Waage (5), er travelt opptatt med å leke med de store legoklossene på gresset.

Laurits plasserer konsentrert klosser på byggverket sitt.

— Det er et sjømonster. Med pukler på ryggen, som det kommer gift ut fra, sier han.

— Det er en crocodile. Det er krokodille på norsk, innvender storebror Lars, som holder på med en bred vegg av klosser.

Laurits ser interessert på brorens byggverk.

— Jeg kan lage en åpning her, og bygge høyere, og lage vinduer, tilbyr han ivrig.

Bruker parken til soling

Lisbeth Engell-Sørensen bor på Møhlenpris og går gjennom parken flere ganger om dagen.

— Jeg bruker parken ofte, for eksempel til å sole meg. Jeg har en bakgård, men der er det ikke så mye sol, sier hun.

Hun forteller at brukte parken mye da datteren var yngre, blant annet spilt de badminton om sommeren og gikk på ski om vinteren.

— Det er fint å bruke parken, så lenge man holder seg til den nedre delen, og så lenge det er lyst ute. Men jeg ville ikke latt barn leke alene her, sier hun.

Yanne Bazin har rigget seg til på en benk med mannen og sine to sønner. De skal grille pølser.

— Det er en fin dag, med fint vær og mye folk. Det er mange venner av oss som også er her, sier Bazin.

Hun forteller at hun og familien ikke er så ofte i Nygårdsparken.

— Jeg har litt blandede følelser for å bruke parken på grunn av de narkomane i øverste del. Jeg fant nettopp en pose med narkoutstyr. Men det er likevel fint å være her i nederste del av parken altså, sier hun.

Underholdt med stylter

PÅ STYLTER: Herr Johannes Jansen og Frøken Constance forteller alle som vil høre at de har forlovet seg for tredje gang.
Odd Mehus

Til lyden av live blues fra partyteltet, kommer Jarle Solheim og Gabrielle Barth spankulerende på stylter utkledd som sine aliaser Herr Johannes Jansen og Frøken Constance.— Vi har forlovet oss for tredje gang i dag vi, vi forlover oss alltid på parkdagen, sier Frøken Constance spøkefullt med en meget pen bergensdialekt.

Paret på stylter går rundt i parken og smiler og vinker. De småprater med nysgjerrige barn som samler seg rundt dem med begeistring i blikket og vil ta bilde sammen med dem.

— Ja nå koser vi oss, det er ikke så ofte vi er ute og spaserer sammen nemlig. Vi er i et praktfullt humør i dag, sier Herr Johannes.