• Vi har aldri ønsket å redusere tilskuddet til barneparkene. Halveringen av tilskuddet er som å be barneparkene sette kroken på døren, sier Ruth Grung, Ap-representant i komité for oppvekst.

I det neste møtet i komité for oppvekst 5. februar vil Ap stille spørsmål om byrådet har vurdert konsekvensene av den kraftige reduksjonen av tilskuddet til barneparkene.

— Det er lov å snu. Vi vil be om at byrådet umiddelbart går tilbake på vedtaket og opprettholder tilskuddet, sier medlem av bystyret og komiteen, Pål Hafstad Thorsen (Ap).

Byråd for oppvekst, Hans-Carl Tveit (V) innrømmer at byrådet ikke har noen konsekvensvurdering i bunnen for kuttet i tilskuddet.

— Også barneparkene måtte være med på å ta sin bit av innstramningene. Når alvoret kommer, blir det et spørsmål om å gi og ta i forhandlingene mellom partiene, sier Tveit. Det var Frp som støttet byrådspartiene Høyre, Venstre og Kristelig Folkepartis kuttforslag.

Tveit vil ikke være med på at halveringen av tilskuddet indirekte er et signal om at byrådet ønsker kroken på døren for barneparkene.

— Vi har ikke til hensikt å legge opp til en politikk som tvinger barneparkene ut av markedet. Men det vil ikke forbause meg om etterspørselen blir mindre når barnehagetilbudet blir bedre, sier Tveit.

— Blir det full barnehagedekning i 2005?

— Nei, kommer det kontant fra Tveit. - Vi har problemer med fremdriften. Det er vanskelig å finne tomter, og vi møter stadig motstand fra naboer.