– Vi føler oss fullstendig overkjørt, sier Trond Mellingen, Thor Arne Hordvik, Nils Skjerve, Atle Espelid, Tim Igelkjønn og Ole Kristian Mellingen i Åsane Grunneierlag.

De representerer seks av 18 grunneiere som eier hver sin del av det 1300 meter lange vannet fra Mellingen til Vågsbotn. Her foreslår byrådet å bevilge 36,5 millioner kroner til byggingen av et betydelig kajakkanlegg. Pengene skal fordeles over en treårs periode og legger opp til at anlegget skal stå ferdig i 2010.

Dette provoserer de seks beboerne, som mener Bergen kommune ikke tar hensyn til grunneiernes interesser.

– Bergen kommune opererer som om de eier Langavatnet, men det gjør de faktisk ikke. Jeg kunne personlig godt tenke meg å bygge garasje i hagene til Monica Mæland og Hans-Carl Tveit. Jeg lurer på hva de ville ha sagt til det?, spør Trond Mellingen

Byråd Hans-Carl Tveit opplyser at kommunen vil kontakte grunneierne for å få til en avtale over nyttår.

– Vi er forberedt på tøffe forhandlinger, sier han.

– Grunneierne sier bestemt nei til kajakkanlegg på eiendommene sine. Vurderer dere ekspropriering?

– Jeg håper vi slipper å måtte gå så langt, men loven åpner for denne muligheten, svarer Tveit til Åsane Tidende.

Les mer på www.aasanetidende.no

KAJAKK?, NEI TAKK!: ¿ Vi skal kjempe med nebb og klør, sier Tim Igelkjønn (fra venstre), Nils Skjerve, Atle Espelid, Thor Arne Hordvik, Trond Mellingen og Ole Kristian Mellingen i Åsane Grunneierlag.
OFRES: Her, på jordet til en 86 år gammel mann planlegger kommunen å bygge tribuneanlegg og vei. Men de har ennå ikke spurt ham. ¿ Hensynsløst, mener Trond Mellingen.