• Jeg ønsker ikke å formane foreldre til å holde sine 14-15 år gamle døtre unna sentrum. Poenget er ikke at tenåringsjentene skal holde seg unna visse steder, men at det er visse personer som jentene bør holde seg unna, sier statsadvokat Gert Johan Kjelby.

— Jeg ønsker ikke å formane foreldre til å holde sine 14-15 år gamle døtre unna sentrum. Poenget er ikke at tenåringsjentene skal holde seg unna visse steder, men at det er visse personer som jentene bør holde seg unna, sier statsadvokat Gert Johan Kjelby.

Han er aktor i kommende straffesaken mot den 24-årige kurderen som er tiltalt for voldtekt og overgrep mot totalt syv mindreårige jenter.

Statsadvokaten maner til forsiktighet, men mener 24-åringens fremferd overfor sine ofre har vært så enkel at det er vanskelig å komme med en konkret og konsekvent advarsel mot tilnærmelser fra eldre menn.

— Fremgangsmåten hans har vært rimelig enkel. Oftest har jentene bare takket ja til å bli med ham hjem. Men det skal også ha vært løfter om alkohol inne i bildet ved minst én anledning, sier Kjelby.

Han ønsker ikke å kommentere saken mot 24-åringen ytterligere før den kommer opp i retten.