I dag starter rettssaken mot 30-åringen som står tiltalt for å ha knivstukket og drept Sulejman Hamzic (23) i en leilighet på Askøy natt til 1. mai i fjor.

23-åringen ble stukket med kniv da han sammen med kamerater tok seg inn i 30-åringens leilighet, etter å ha blitt gjort oppmerksom på at mannens samboer ble utsatt for vold.

Elmir Hamzic (26) prøvde febrilsk å holde sin to år yngre bror i live mens han ventet på at ambulansen skulle komme.

Vil ha svar

Til slutt måtte Elmir og flere kompiser bære den sterkt skadde 23-åringen inn i en bil og fikk kjørt 200 meter borti veien, der ambulansen hadde tatt oppstilling mens den ventet på politiet.

I dag får han og Sulejmans kamerater møte drapsmannen ansikt til ansikt.

— Jeg vil vite hvorfor han drepte broren min, men jeg er forberedt på at han ikke kommer til å gi noe godt svar, sier han.

- En tragisk sak

30-åringen har tidligere innrømmet at han drepte Sulejman Hamzic, og vil fastholde dette når han skal forklare seg i Nordhordland tingrett i dag.

— Han vil erkjenne straffskyld for drapsanklagen i sin helhet, og er forberedt på å ta den straffen som retten mener han fortjener.

Det sier 30-åringens forsvarer, advokat Kjell Johannes Ottesen.

— Dette er en tragisk og meningsløs sak, og min klient har et ønske om at belastningen skal bli minst mulig for offerets pårørende. Det er også noe av bakgrunnen for at han velger å stå for det han har gjort, sier forsvareren.

Tiltalt for familievold

Den drapstiltalte nektet lenge å forklare seg i saken, men i fjor sommer tilsto han drapet i politiavhør, etter å ha fått innsyn i sakens dokumenter.

Han ble også undersøkt av psykiatrisk sakkyndige, som konkluderte med at 30-åringen er strafferettslig tilregnelig.

Mannen er også tiltalt for tre tilfeller av vold mot sin daværende samboer. Ved to av tilfellene var kvinnen gravid med parets felles barn.

HER SKJEDDE DET: Politiet sperret av åstedet for knivstikkingene.
EIRIK BREKKE