Deres forrige album «Playing the Angel» fra 2006 ble en stor suksess, og en ny plate er ventet til våren.

Etter rykter og spekulasjoner forrige uke, ble det i dag endelig offentliggjort at synthpopkongene i Depeche Mode spiller på Koengen 2. juli neste sommer. Depeche Modes turnéliste ble lansert på en pressekonferanse i Berlin mandag.

Britene kommer med ny plate i april, og billettene til Koengen-konserten legges ut for salg allerede 17. oktober.

– Det er vanskelig å spå et konkret publikumstall, men vi regner med å selge de billettene vi legger ut for salg, sier Frank Nes i Bergen Live.

Skapfans

Han begrunner spådommen med at billettene legges ut i god tid på forhånd, og med at bandet kommer til å holde seg aktuelle på grunn av den kommende platen.

BTs musikkspaltist Einar Engelstad tror også Depeche Mode vil trekke folk.

– De kan godt komme til å trekke 15.000–20.000. Depeche Mode har riktignok ikke legendestatusen til Eric Clapton og Neil Young, eller like dedikerte fans som Metallica, men de er fortsatt store. Og de har nok flere tilhengere enn man skulle tro – såkalte skapfans.

Bandet har et godt liverykte, og Engelstad tror ikke den gode konsertsommeren 2008 har gjort bergenserne så bortskjemte at de ikke går på Koengen 2. juli.

Har solgt 70 millioner plater

– Folk forventer storheter. Men de er ikke så bortskjemte at de ikke går på Depeche Mode.

Siden debuten i 1981 har bandet solgt over 70 millioner plater, og sist de spilte i Norge var på Quartfestivalen i 2006. Depeche Mode holdt to konserter i Norge i 2006, i Oslo spektrum og på Quart-festivalen.

Konserten 2. juli er den første storkonserten som er annonsert for 2009. I år har både Kiss, Foo Fighters, Queens of the Stone Age, Neil Young og R.E.M. gjestet Bergen.

Prisen for billettene blir 650 kroner pluss avgifter, og det blir kun ståplasser.