• Skal SV ta penger til busskur fra Bergensprogrammet, må vi øke bompengene, og det vil jeg advare sterkt imot, sier bystyrerepresentant Arne Jakobsen (Ap).

Som BT skrev i går, foreslår SVs bystyregruppen at opprusting av busskur og kjøp av bysykler skal finansieres som miljøtiltak gjennom det såkalte Bergensprogrammet. Dermed vil SV unngå reklamefinansiering.

Bergensprogrammet inneholder investeringer til veier, kollektivtransport og miljøtiltak for flere år fremover, og skal etter planen vedtas av Stortinget før jul. Bystyrerepresentant Arne Jakobsen (Ap) reagerer sterkt på forslaget fra SV.

— Det er for lite penger til miljøtiltak i Bergensprogrammet allerede. I forhold til den opprinnelige proposisjonen fra 2002 er midlene til miljøtiltak redusert fra 700 til 580 millioner kroner, sier han.

Med mindre SV vil kutte i gateopprustning, gang- og sykkelveier eller Skansentunnelen, må partiet ifølge Jakobsen hente pengene andre steder.

Jakobsen mener SV har valgt et dårlig tidspunkt for forslaget.

— Det er uhørt å komme nå rett før Stortinget skal behandle Bergensprogrammet og putte nye ting i rammen. Det er bare et slag i luften.

Tirsdag 11. oktober arrangeres en høring om byrådets forslag til reklameavtale med Clear Channel. Alle som har noe på hjertet oppfordres til å melde seg på. Byrådsavdelingen vil også presentere avtalen og redegjøre for hva som skal skje med busskurene etter at avtalen løper ut etter 15 år. I tillegg skal representanter fra andre byer med reklameavtaler redegjøre for sine erfaringer, bestemte bystyrets komité for miljø og byutvikling i går kveld.