Rettsforhandlingene på dag to av lommemann-saken er nå avsluttet. Les vårt direkte-referat fra retten i spalten til høyre.

— Jeg kunne tenke meg å møte alle barna enkeltvis og be om unnskyldning, sier Andersen i retten.

Andersen fremstiller seg selv som en angrende synder, og sier at det ikke går en time uten at han tenker på det han har gjort mot barna og deres pårørende.

— Jeg vil gjerne be om unnskyldning, dersom jeg får anledning til det, sier han.

— Taktisk

En av bistandsadvokatene i saken, Lene Hvidtsten Ingebriktsen, sier at man som bistandsadvokat kan bringe denne unnskyldningen videre til sine klienter.- Men det spørs selvsagt hvor godt dette blir mottatt og hvor troverdig unnskyldningen blir oppfattet, sier Ingebriktsen.

Hun synes det virker som om Erik Andersens anger er en form for taktisk posisjonering.

— Det er også merkelig at han på den ene siden sier at han forstår hvor tøft overgrepene har vært for barna og deres pårørende, mens han på den andre siden sier at han da han begikk overgrepene ikke tenkte over at han gjorde noe galt, sier Ingebriktsen.

— Brekte meg

Andersen sier derimot i dag at han følte skam og avsky overfor det han gjorde i voksen alder, men at den tåken han levde i gjorde at han mistet en del av følelsene.- Jeg brekte meg av skam av og til, blant annet etter overgrepet i Trondheim, sier Andersen.

— For hvert overgrep jeg gjorde, så bare økte depresjonen mer og mer, men det forsto jeg ikke, sier Andersen.

Fra retten tidligere i dag:

Flere artikler om lommemann-saken