– Bergen er fantastisk frempå og innovative. Foreløpig er det ingen andre byer i Norge som har 3D-modeller av byen liggende tilgjengelige i Google Eath. Men nå håper vi andre vil følge etter, sier Jørgen Arnesen, markedssjef i Google Norge.

Han står i helgen på stand under Digital Hverdag-messen i Grieghallen.

Vil nå ut lokalt

– De fleste vet at vi har en søketjeneste men ikke like manger er klar over hvor mange andre produkter og tjenester som vi tilbyr. Nå står vi her på standen for å vise frem en rekke av disse andre tjenester vi har. Det er jo mange som lurer på når Bergen blir lagt ut i 3D på Google etter lanseringen av samarbeidet under åpningen av konferansen, men vi kan ikke si noe konkret dato, men det vil komme i nærmeste fremtid. Vi viser blant annet også frem et av våre nyere produkter, iGoogle, hvor brukerne kan tilpasse en egen side med de tjenestene de ønsker gjennom gadgets, sier Arnesen.

Han mener Google egner seg godt til lokalt bruk.

– Det er veldig viktig for oss å samarbeide med lokale partnere, samt å lansere nye produkter og tjenester raskt — verden rundt slik at så mange som mulig kan benytte disse.

Kommer mer på nynorsk

En del av Googles tjenester er tilgjengelige både på bokmål og nynorsk, men i versjonen på nynorsk mangler fortsatt tjenester som Gmail, Picasa, nyheter og kalender.

– Dette er noe vi jobber med. Etter hvert skal alt som er tilgjengelig på bokmål også finnes på nynorsk, sier markedssjefen.

– Når vil det være klart?

– Det kan jeg ikke si noe konkret om, men det er et viktig område for oss.

Detaljerte interaktive kart er en av tjenestene som Google viser frem på messen.
Rune Stølås
Markedssjef Jørgen Arnesen mener Google har mye å by på av lokale tjenester.
Rune Stølås