— Det er alltid en hårfin balansegang når vi snakker om talentutvikling og toppidrett, men har du ikke trent godt før du er 16 år, da har du et problem når du skal ta steget videre. For det er jo nå det egentlig begynner for Sverre, og for å forberede ham på det som kommer har vi lagt vekt på allsidig trening.

Dette er da også et av Finn Aamodts postulater; det at du må være godt trent for å kunne tåle å starte med virkelig hardtrening. Du kan flyte på talentet opp til et visst punkt, men hvis du ikke har grunnlaget i orden, er det lett å gå på en smell, og dra på seg belastningsskader. Det har vi dessverre sett nok eksempler på, mener Pedersen.

— Hva med landslaget?

— Det viktigste er at han har trygge rammer rundt seg, og det har han der han er nå. Juniormiljøet i skøytegruppen i Fana holder høy kvalitet, og kombinert med at han deltar på samlinger med landslaget, synes jeg det ser ut til å være det beste. Det er viktig å se på hele utøveren, og ikke bare det at han skal gå fort på skøyter, advarer Jarle Pedersen.