— En må vite hvor alt utstyr er til enhver tid slik at en slipper å lete. Det er også viktig at sengene må stå rett ved siden av hverandre for å spare tid og krefter, sier Karin Myrtvedt.

For tolv år siden ble hun og mannen Bjørn Morten foreldre til Bergens første firlinger. Nå gir hun råd til samboerparet fra Loddefjord.

— De må være forberedt på at det blir slitsomt døgnet rundt. Å få fire små babyer i huset på en gang snur fullstendig opp ned på livet, sier Myrtvedt, som hadde ett barn fra før da hun ble gravid igjen.

Da Benjamin, Amalie, Marlene og Victoria kom til verden på Haukeland sykehus i 1992 ble også de umiddelbart lagt i kuvøse. Karin brukte tiden til å prøve å komme seg etter påkjenningen og forberede seg på å få barna hjem. Akkurat det skjedde gradvis. Først fikk hun to med seg, så kom nummer tre. Til slutt kom sistemann hjem og gjorde ungeflokken i Grønnestølen fulltallig.

— Det var heftig. Babyene skulle mates hver tredje time hele døgnet. Når de sov måtte jeg vaske klær og gjøre alt annet jeg ikke fikk tid til når de var våkne, sier Myrtvedt.

Familien fikk lite hjelp av det offentlige da firlingene kom til verden. Barna ble født i april, men først i september fikk foreldrene tilbud om hjemmehjelp. Karin Myrtvedt hadde bare seks uker ekstra permisjon.

— Jeg håper at tilbudet til paret som har fått firlinger nå er bedre enn det vi fikk, sier hun.

— Det har vært utrolig tøft, men jeg er selvfølgelig kjempeglad for alle barna mine, sier fembarnsmoren.