• Det er viktig for meg å delta i ungene sin fritid. Hvis jeg ikke var fotballtreneren deres, hadde vi nesten ikke sett hverandre i hverdagene, sier Øyvind Skarstein.

De siste seks årene har han vært fotballtrener, først for laget til datteren Synnøve (18) og så for sønnen Andreas (15). Fire dager i uken pluss kampdag er de sammen.

— Jeg ble trener fordi jeg syns det er kjekt, men også for å kunne være mest mulig sammen med dem, sier Øyvind Skarstein.

Synnøve syns hun har et godt forhold til pappa.

— Selvfølgelig har jeg vært sint på ham noen ganger. Men pappa er åpen, og da er det lettere å være åpen tilbake. Vi kan snakke om ganske mye, egentlig, sier hun.

Far Øyvind mener han nå er bevisst på å sette av tid til barna. Men innrømmer gjerne at han har brukt mange timer på jobben, spesielt da ungene var små.

— Jeg har egen tannlegepraksis og i begynnelsen jobbet jeg altfor mye. Jeg skulle vært mer sammen med barna de første årene, sier han.

Familien prøver å spise middag sammen hver dag, og lørdag tar Øyvind Skarstein seg alltid fri fra jobb. Søndagen pleier de også å gjøre noe i lag.

— Det trenger ikke være så store ting. Å se fotballkamp sammen med pappa er kjekt, sier Andreas.

Synnøve opplever at flere venner og bekjente har et annet forhold til sine foreldre enn det hun han.

— Flere gutter sier at de aldri har fortalt foreldrene sine at de er glade i dem. For meg virker det helt rart. Noen som har skilte foreldre sier at de ikke tør å snakke åpent med mor og far. Både fordi foreldrene har problemer selv, og fordi de er redd for at de kan si noe galt til mor om far eller omvendt, sier Synnøve Skarstein.