Politiet fikk melding om episoden cirka klokken 20.45.

— En mann står og vifter med en øks, han skal ha slått med den i veggen, sier operasjonsleder Bjarne Flokenes ved Hordaland politidistrikt.

Skjold

Da bt.no kommer til stedet i 21-tiden, er det et titall politifolk i aksjon, i hvert fall én av dem utstyrt med skjold. Fire politibiler er på stedet, og politiet holder på å pågripe to menn.

— Vi fikk tips fra publikum om en mann observert med øks i en leilighet. Den mistenkte ble påtruffet utenfor. Nå har vi gjennomsøkt aktuelle adresser og funnet en øks, sier innsatsleder Jan Bredo Andersen i politiet.

En politimann kommer ut med øksen mens bt.no er på stedet.

Den arresterte mannen er i 40-årene og skal ikke ha truet noen med øksen. Den berusede mannen ble pågrepet og tatt med til en av de ventende politibilene.

Episode før på dagen

  • Vi mistenker at den arresterte mannen er samme mann som var involvert i en ordensforstyrrelse tidligere i dag, sier innsatsleder Andersen.

Ifølge operasjonsleder Flokenes gikk den første episoden ut på at mistenkte drev og kastet ting ut fra øverste etasje i et bygg. Da slapp han med en advarsel.

— Men cirka tjue minutter senere kom altså denne øksemeldingen. Han blir tatt vare på av oss over natten, sier Flokenes.

Forstyrret

Den andre mannen som ble pågrepet skal ha forstyrret politiets arbeid, og har således ikke noe med økseepisoden å gjøre.

Ifølge operasjonsleder ble den øksemistenkte først kjørt til legevakten, delvis på grunn av beruselse.