• Vi har et ønske om å komme nærmere folk. Slik forklarer Einar Hålien bakgrunnen for storsatsingen lokallokal.

I dag etablerte bt.no portalen bt.no/lokallokal/asane. Siden inneholder et rikt utvalg stoff fra gigantbydelen i nord.

Sjefredaktør i Bergens Tidende Einar Hålien er spent på satsingen.

— Vi har et ønske om å komme nærmere folk, og vil med dette tilbudet gi folk muligheten til å orientere seg om hva som skjer i sitt nærmiljø. Først og fremst gjennom et informasjonstorg.

Hålien utelukker ikke at portalen kan få mer journalistisk innhold på sikt.

— Vi har et godt grunnlag for å bygge ut innholdet etter hvert. Dette er jo en pilot. Vi er spent på responsen vi får, sier Hålien.

Utviklingsredaktør Tor-Arne Fanghol mener bt.no nærmest inntar upløyd mark.

— Dette er vår egen idé. Det er lenge siden vi begynte å leke med tanken. En analyse viste at det ligger et åpent marked i våre egne lokalområder. Lokalavisene har ikke tatt ut potensialet som ligger på nett. Målet vårt er å skaffe en høy, stor lojal trafikk på bt.no hver dag. Nettet gir oss nemlig mulighet til å gå nærmere de som bor i vårt område, enn det vi gjør i papiravisen.

— Hva kan leserne forvente av innholdet?

— Denne siden er hovedsaklig service, kombinert med nyheter fra lokalsamfunnet og våre egne nyheter. Vi vektlegger nyttig informasjon som folk forhåpentligvis trenger og finner lett tilgjengelig. Dette kan være alt fra lokalt organisasjonsstoff til bussruter. Siden blir også en arena for å se hvem som har bursdag, jubiluem og den slags. Vi er veldig avhengig av bidrag fra brukerne. Bare i forbindelse med denne piloten har vi hatt 40 personer inne fra Åsane og kurset dem i hvordan de skal bruke systemet. Og flere vil det bli.

— Hvordan skal publikum vite forskjell på hva som er informasjon og hva som er journalistikk?

— Vi har ett avgrenset felt med nyheter. Om nyhetssaken kommer fra BT eller fra eksempel et lokalt idrettslag, vil fremgå av merkingen. Utvelgelse og prioritering er det vi som står for. Så alt slippes ikke fritt. Men så lenge det foregår innenfor rammene vi har satt, kan mye foregå uten vår innblanding. Det viktige er at vi har et overoppsyn, sier Fanghol.

— Åsane nå, hvordan blir fortsettelsen?

— Vi begynner med Åsane som en pilot. Dette er et naturlig valg, siden det er en stor bydel i Bergen. Men vi kommer til å etablere tilsvarende portaler for andre liknende, naturlig avgrensede områder i Bergen og omegn. Det er utrullingsplanen.

- Vi vektlegger nyttig informasjon som folk forhåpenltig trenger og finner lett tilgjengelig, sier Bergens Tidendes sjefredaktør Einar Hålien.
Jan M. Lillebø
Utviklingsredaktør Tor-Arne Fanghol mener bt.no nærmest inntar upløyd mark.