• Vi mister alt - vennene, skolen, fotballaget - fordi politikerne skal spare penger. Dette må de forandre på!

Ni år gamle Isabelle Hakizimana på stylter, Pedram Sabzehie (11) på enhjulssykkel og de andre barna fra Vestlandsheimens Flerkulturelle Sirkusskule stjal showet da beboerne ved asylmottaket demonstrerte mot UDIs beslutning om å legge ned mottaket og tvangsflytte beboerne.

UDI vil stenge asylmottaket 31. august. 20 ansatte mister jobben og rundt 200 asylsøkere må ut. I kveld samlet beboerne seg til markering i Bergen sentrum.

— Vestlandsheimen er et godt sted å bo. Vi er som en stor familie. Nå er alle veldig urolige, vi aner ikke hvor de vil sende oss nå, forteller 17 år gamle Siavash Ehtemani, som kom til Vestlandsheimen fra Iran for litt over ett år siden.

Pedram er også fra Iran, men har bodd på mottaket på Breistein i fire år. Han forteller at han har masse venner i nærområdet og på Haukås skole.

— Det er veldig kjipt hvis vi må flytte. Politikerne burde tenke på oss som mister alle vennene våre, sier Pedram, for anledningen iført flosshatt, gigantisk sløyfe og enhjulssykkel.

— Jeg går på sirkusskole sammen med norske og utenlandske barn. Der har jeg lært å sykle på ett hjul. Det er kjempegøy, sier han og demonstrerer ferdighetene sine.

Neste uke skal asylbarnas interesseorganisasjon SOHO møte ordfører Herman Friele og byrådsleder Monica Mæland for å fortelle dem at de må overbevise sin partifelle Erna Solberg om å gjøre om vedtaket.