• Jeg tror politiet har gode kort på hånden, sier privatetterforsker Ola Thune.

Privatetterforsker Ola Thune tror politiet har en god sak når de nå har pågrepet 18-åringen.

— På generelt grunnlag kan jeg si at politiet nok kvier seg for å ta ut siktelse i så alvorlige saker, med mindre man har gode grunner til å gjøre det, sier Thune.

Selv nekter den siktede 18-åringen all befatning med drapet på Hilda Feste (98) 1. nyttårsdag.

- Ikke uvanlig med «blackout»

Privatetterforsker Finn Abrahamsen tror også politiet har en god sak.

— Slik jeg tolker pressekonferansen, føler jeg at de er inne på rette person. Grunnen til det er at bevisene, slik jeg tolker det, er knyttet til selve handlingen. Politiet sitter nok også med mye mer informasjon enn de går ut med, sier Abrahamsen.

Siktede har sagt til sin forsvarer at han drakk flere glass med sprit på fest hos en kamerat den kvelden Feste ble drept. Han skal ha forklart at han ikke husker mer før han våknet i sin egen seng dagen etter.

— Det er ikke så uvanlig at noen som er i en slik situasjon vil hevde at de har hatt «blackout», sier Abrahamsen.

18-åringen, som kun har vært straffet for trafikkforseelser tidligere, har bare vært i ett avhør, natt til onsdag. Han skal ennå ikke ha blitt konfrontert med at politiet skal sitte på tekniske bevis som knytter ham til åstedet.

- Kan bli for opplagt

Det at siktede bor nær åstedet hvor Hilda Feste ble drept, passer med hva man kunne forvente i en slik sak, ifølge Thune.

Man kan fort gå i den fellen at «alt passer sammen»

Privatetterforsker Ola Thune

— Men man kan fort gå i den fellen at «alt passer sammen». Man kan ta feil selv om ting tilsynelatende er veldig opplagt. Det er nettopp det politiet får bedre mulighet til å sjekke, nå som de har siktet ham, sier Thune.

Thune sier han ikke vil legge stein til byrden for den mistenkte, og understreker at han ikke vet annet om saken enn den politiet har uttalt til media. Privatetterforskeren påpeker at den pågrepne 18-åringen godt kan være uskyldig, selv om han nå er siktet.

— Men en siktelse gir politiet muligheter for andre etterforskningsmetoder. De får for eksempel anledning til å ransake boligen til den siktede, slik de har gjort i dag, sier Thune.