Ved innkjørselen til skytebanen i Jonaholi, har brukerne av anlegget en grusplass, som blant annet brukes til parkering. Ved større skytestevner er plassen helt nødvendig, og enkelte ganger har Åsane og Hordvik Skytterlag latt gjester fra andre klubber bruke plassen som parkering for campingbilene sine.

– Slik det ser ut, og har sett ut de seineste årene, synes vi ikke det er noe kjekt å la folk overnatte her. Det ser ikke ut, sier leder for klubben, Bjarte Langenes til Åsane Tidende.

Vil anmelde

Langenes får støtte fra leder for Åsane Pistolklubb , Reidar Foss Andersen. Han opplyser at det i lengre tid er blitt holdt dugnader, der medlemmene av klubbene har trådt til for å rydde plassen.

– Så har det ikke tatt lang tid før det har sett like ille ut igjen. Nå er det uholdbart, og nå sier vi stopp. Vi vet nemlig hvem som står bak mye av søppelkastingen, forteller han til Åsane Tidende.

Klubblederne forteller at de har samlet sammen en rekke dokumenter fra skrotet, som viser hvem som eier det.

– Vi har funnet alt fra flykvitteringer til femtiårs-bursdagskort. Mange navn går igjen, og vi velger å gjøre dette til en klar advarsel. Om dette skjer igjen, går vi til en politianmeldelse mot vedkommende, sier Langenes.

Politiet har navn

På den store grusplassen står en gammel Nissan personbil. Den er utbrent, og har kulehull i sidene. Rundt bilen ligger det store svarte sekker med hageavfall. På en av posene, finner vi kvitteringer for noen av varene som ligger strødd.

En kvinnes navn dukker opp, og dette er ifølge Langenes og Andersen bare ett av mange beviser de har funnet. Noen av navnene går igjen.

Politiet bruker skytebanen til trening flere dager i uken, og de har selv tatt initiativ til å samle inn deler av dokumentene med navn på. Politiet har nå disse dokumentene, men det foreløpig ikke gjort noen anmeldelser.

Glass og matavfall

Det er mye ulikt søppel som ligger strødd på plassen. Vi finner engangs-tanntrådholdere, cocktailglass, varmeovner, matavfall, hageavfall, jakker, gensere og mye mye annet.

– Vi kan ikke ha det slik som dette. Vi ønsker at plassen skal være ryddig, og at det skal være mulig å låne den ut til gjester. Vi holder store arrangementer, som Norgescupen, og vi vil at folk skal få en hyggelig opplevelse av stedet vårt. Dermed er advarselen klar. Ikke kast mer søppel her, avslutter Langenes.

«Vi har funnet alt fra flykvitteringer til femtiårs-bursdagskort. Mange navn går igjen.»

Bjarte Langenes, leder for Åsane og Hordvik Skytterlag

Hva synes du om søppelkastingen? Si din mening.

LEI: Leder for Åsane og Hordvik Skytterlag, Bjarte Langenes til h. og leder for Åsane Pistolklubb, Reidar Foss Andersen har sett seg grundig lei av forsøplingen av grusplassen ved skytebanen.
Andreas Isaksen
VRAK: Denne Nissan personbilen har stått her i flere år, og bærer preg av det. Rundt ligger mengder med søppel.
Andreas Isaksen
FESTEN OVER: Politiet har navn på flere av søppelkjeltringene, og dersom forsøplingen fortsetter, blir det anmeldelse.
Andreas Isaksen
KLÆR: Mengder av klær ligger slengt på plassen.
Andreas Isaksen
NAVN: På denne kvitteringen finner vi et kvinnenavn. Politiet har samlet inn flere.
Andreas Isaksen