— Varelageret vårt ble skadet, men i mye mindre grad enn det vi trodde på forhånd. I dag har Mattilsynet har vært her og frigjort fisken vår, så de er ikke skadet i det hele tatt, sier Sekkingstad.

I går kveld fikk han telefonen fra medarbeiderne sine som fortalte at fiskeforeldlingsfabrikken stod i full fyr. Sekkingstad dro umiddelbart til stedet, men da han kom fram hadde brannmannskapene allerede kontroll på flammene.

— De gjorde en veldig bra innsats. Det var flott å se, sier Sekkingstad.

Ukjent årsak

Da Bergens Tidende besøkte fabrikken i går var medarbeiderne i full gang med å laste ut frossenfisk fra lokalene. Selv om varene er uskadde, er daglig leder redd for at fisken på sikt vil kunne bli ødelagt på grunn av temperaturendringene.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

— Vi etterforsker saken på vanlig måte ved å avhøre vitner og gjøre krimtekniske undersøkelser på stedet, sier politibetjent Andre Simonsen ved Askøy lensmannskontoret.

Det var tilløp til dramatikk da politi, brannfolk og journalister kjente gasslukt fra den brennende bygningen på Askøy i går kveld.

— Vi har fått beskjed om å evakuere, og dra 300-400 meter bort fra bygningen. Journalistene er også blitt bedt av politiet om å hjelpe til med å få folk unna, dersom vi møter noen i området, sa bt.no-reporter Liv Okkenhaug.

10.000 liter klor

Gassen som lekket ut, var ammoniakk. Alle som bodde nærmere enn 200 meter fra brannstedet, ble bedt om å holde seg innendørs og lukke vinduer, ventiler og dører.

Bygningen inneholdt også 10.000 liter klor, som kunne ha forårsaket en langt giftigere branngass. Heldigvis ble det ingen klorlekkasje.

Dersom det hadde skjedd, ville et område i inntil 2000 meters radius fra brannstedet blitt evakuert, ifølge politiet.

Brannen ble meldt klokken 20.46, og var slokket ved 22-tiden.

Atle Stensland
BRENT: Det var store materielle skader på den ene veggen til fiskeforedlingsfabrikken.
Joakim S. Enger