Tirsdag kveld ble resultatene fra fjorårets helseundersøkelse lagt frem på et folkemøte på Dalsøyra skule.

— Vi ser at noen fortsatt sliter med stress og andre helsemessige plager. Vi undrer oss over at symptomene ikke er gått over, sier prosjektleder Bjørg Eli Hollund ved Haukeland Universitetssykehus.

Resultatene som ble lagt frem for befolkningen i Gulen og Masfjorden er basert på en spørreundersøkelse som ble gjennomført vinteren 2010.

Søvnvansker og sår hals

Av dem som jobber eller bor i Sløvåg sliter nesten like mange som i 2008 med stressymptomer som konsentrasjonsvansker og søvnproblemer. Omtrent like mange som i 2008 rapporterer også om daglig hoste, tung pust og irritasjon i halsen. Mange melder også fra om irriterte og sviende øyne.

— Det er skremmende at plagene ikke har gått over. Selv sliter jeg ennå med luftveiene og sår hals, sier Gjermund Halsvik, som bor halvannen kilometer unna Vest Tank-anlegget.

Hodepine

Resultatene fra spørreundersøkelsen viser også at en betydelig større andel av barna som bor i nærheten av Sløvåg sliter med blant annet hodepine, svimmelhet og søvnløshet enn barn som bor lengre unna ulykkesområdet.

— Vi fikk nok i oss noe som vi kommer til å måtte slite med en stund, og da spesielt vi som befant oss i nærheten da det skjedde, sier Halsvik.

Si din mening i kommentarfeltet under!