Sammen med Bent Svele og Randi Gustad, var TV 2s håndballekspert Harald Bredeli på vei i drosje fra Flesland onsdag denne uken. Trioen skulle til TV 2-redaksjonen på Nøstet, for å lage direktesendt Håndball-Ekstra. Men på Fjøsanger gikk det galt. Bredeli fikk en telefon fra datteren, og slet med å høre hva som ble sagt. Deretter ble de bedt om å forlate bilen.

— Det var så absurd

— Harald ba sjåføren lukke vinduet fordi det var åpent. Deretter tok sjåføren frem sin telefon og begynte å ringe. Harald ba nok en gang om at vinduet ble lukket, men sjåføren kjørte inn til siden og ba oss gå ut av taxien, forteller Svele.

— Da begynte jeg å lete etter skjult kamera i bilen. Jeg kikket opp i taket og så meg rundt. Jeg var sikker på at det var noen som drev gjøn med oss vi var med i et eller skjult kameraopptak, legger Svele til.

— Det var så absurd. Det var ikke mulig å forestille seg at han faktisk ville ha oss ut av bilen. Men det ville han altså, fortsetter Svele.

Fortsatt forundret

Randi Gustad hadde samme oppfatning som Svele. Alle tre forteller at sjåføren satte seg i busskuret etter at han hadde kjørt inn til siden. Bagasjen deres ble satt av, de måtte forlate taxien og drosjesjåføren kjørte fra stedet.

— Da var jeg jo sikker på at dette ikke var en spøk. Skjønt, jeg forsto vel det noe tidligere, sier Svele.

- Som en paparazzi

Både han og Bredeli er fortsatt forundret over hva som egentlig skjedde. Det samme er Gustad.

Randi Gustad, Harald Bredelig og Bent Svele.
RANDI GUSTAD

— Det er ikke mulig å forstå dette. Samtidig er det viktig å poengtere at for oss er dette en av livets små bagateller. Det blir en god historie om en drosjetur vi aldri vil glemme. Randi Gustad er jo advokat, men hun fremsto jo som den reneste paparazzien etter at vi ble kastet ut av bilen, humrer Bredeli.- Ha-ha-ha. Jeg lever fint med paparazzi-betegnelse fra Harald, men vi gjerne tilføye at det var mitt dokumenteringsbehov som slo til. Vi var lattermilde og svært overrasket, så jeg la ut episoden både på Twitter og Instagram. Slike saker som dette er et eksempel på forbrukermakt. Bare noen timer senere fikk vi en offisiell beklagelse fra Norgestaxi sin Twitter-profil, parere Gustad.

Selv om Bredeli ser humoren, synes han saken er alvorlig.

— For Norgestaxi er dette selvsagt ikke bra. Hva om det var et eldre menneske eller sykt menneske som satt i bilen og ba om at vinduet ble rullet opp, spør Bredeli.

- De har beklaget

Han forteller at han har blitt oppringt av Norgestaxi flere ganger etter episoden.

— De har beklaget voldsomt, og det setter jeg pris på. Jeg har ingenting å utsette på hva de har gjort for å rydde opp. De er selvsagt fortvilet, og jeg skjønner dem, men det går en stund før jeg kjører med dem igjen når jeg kommer til Bergen. Ofte har vi knapt med tid og er avhengige av å komme raskt frem for å nå sending, sier Bredeli.

Norgestaxi beklager episoden sterkt.

— Vi kan bare bukke dypt og si unnskyld til Harald Bredeli og de to andre, sier Frank Økland, inspektør i Norgestaxi.

- Forstår ikke

Han opplyser at selskapet har få muligheter til å reagere.

— Det er fylkeskommunen som deler ut løyver, og vi kan ikke reagere overfor sjåføren selv om vi skulle ønske at vi kunne gjøre det. Han er løyvehaver, men vi kan ikke avslutte samarbeidet, sier Økland.

Torsdag hadde de et flere timer langt møte om episoden, uten at Økland helt ble klok på hvorfor taxituren gikk galt.

— Vi har vært i kontakt med Bredeli og sjåføren, men forstår ikke hvorfor dette skjedde.

— Kan det ha vært språkproblemer?

- Stor fortvilelse

— Jeg skal ikke utelukke det, men Harald Bredeli er jo en klar og tydelig mann, som gjør seg godt forstått. Så vidt jeg forstår har sjåføren forklart at vinduet var nede og han skjønte ikke poenget. Jeg har ikke helt fått tak i hvorfor de tre ble satt av, svarer Økland.

— Det er ikke rart at han ikke skjønner dette, for det gjør heller ikke vi, sier Bredeli.

Økland sier at hendelsen har vakt sterke reaksjoner blant sjåførene i selskapet.

— Det er stor fortvilelse og misnøye blant sjåførene.

BT har ringt Norgestaxi og bedt om å få snakke med eieren av bilen som var innblandet i episoden. Vi kom gjennom på linjen, men forbindelsen ble brutt.

TUNGT Å SVELE: Harald Bredeli (t.v.) og Bent Svele etter at de ble forlatt av drosjen på Fjøsanger.
RANDI GUSTAD