Du har sikkert hørt om bilister som kjører av bensinslanger, men kanskje ikke om el-biler med strømledningen dinglende bak.

En uheldig og distré sjåfør som trolig ladet bilen på Nesttun i Bergen i 13.30-tiden lørdag ettermiddag, glemte rett og slett å ta inn ledningen.

Bak kom Cathrine Lepsøy Bragelien fra Ulsmåg sammen med mannen og deres lille sønn. De måtte holde god avstand for ikke å ødelegge den fem meter lange ledningen.

Forsvant

— Vi tror bilen kom ut fra Shell- eller Statoil-stasjonen på Nesttun. Vi tenkte at vi måtte få stoppet ham. Men i en rundkjøring kom det flere biler mellom oss, og han forsvant, sier Lepsøe Bragelien.

Nå har bildet gått sin seiersgang i familien før det havnet hos BT.

  • Gode trafikktips? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post
  • Jeg fikk meg en skikkelig latter. Andre må også få lov til å le av dette, sier Cathrines far Egil Friele Lepsøe.

Bileieren: - Forskrekkelig

Bileierenselv tar ladetabben med et smil - men er samtidig glad det gikk bra.

-Jeg kjørte helt fra Slettebakken til Skjoldskiftet før jeg oppdaget det, en strekningpå sikkert seks kilometer. En bil kjørte opp på siden av meg og tutet, menssjåføren gestikulerte voldsomt. Da kjørte jeg inn til siden og oppdagetledningen på slep, sier elbil-sjåføren.

Hanhadde ladet bilen i en garasje på Slettebakken, og knotet litt med en hengelås førhan skulle pakke ledningen i bilen. Da ringte mobilen.

-Det var barnebarnet som ringte. Siden det regnet, satte jeg meg inn i bilen forå snakke. Så var det gjort. Jeg hadde så mye annet i hodet at jeg glemte heleledningen, sier mannen lattermildt.

Hantenker også på at det kunne gått langt verre - både materielt og i verste fallmed fotgjengere.

-Det var en forskrekkelig opplevelse. I teorien kunne jo noen gående ha tråkket på ledningen i et kryss eller ved enovergang. Eller ledningen kunne ha hektet seg fast i noe og blitt røsket av,sier strømbilisten.

-Nå er jeg bare glad for oppmerksomme medbilister som brydde seg. Jeg har fåtten lærepenge. Jeg skal i hvert fall ikke svare mobilen lenger hvis jeg jegholder på å pakke sammen etter lading.

  • Gode trafikktips? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post