• Vi fisket under broen natt til 22. juni, da en bil kom i stor fart. Så ble noe mørkt dumpet ned i sjøen. Vi spøkte om at det kunne være et lik, sier Per-Erik Svendsen.

Politiet vil i dag bruke dykkere til å søke under Rongesundet bru i Øygarden, for å sjekke ut tipset om at liket av Dung Tran Larsen kan ha blitt kastet i sjøen her.

— Sank rett til bunns

Per-Erik Svendsen sto og fisket under broen sammen med en kompis og hans kjæreste. Det nappet godt, og de ble stående til langt ut på morgenkvisten.

— Det hadde ikke kommet en eneste bil på flere timer, men i tre-fire-tiden hørte vi en bil som kom i stor fart, sier 21-åringen.

Bilen kjørte først over broen og snudde, før den kom tilbake og stoppet omtrent midt på broen.

— Vi så ikke bilen skikkelig, og heller ikke føreren. Og vi hørte ingen stemmer, bare lyden av bildører som gikk opp og smalt igjen, før noe stort og mørkt ble lempet i vannet. Det var et forferdelig plask, og så sank det rett til bunns, sier Svendsen.

De tre syntes det var litt rart, og diskuterte hva det kunne være.

Stemmer dårlig

— Vi spøkte med at det kunne være et lik. Det er jo litt ekkelt nå hvis det skulle vise seg å være det, sier Svendsen.

Ikke før i forrige uke koblet de tre at den nattlige observasjonen kan ha hatt sammenheng med forsvinningen av Dung.

Da ringte kompisens far til politiet. De fattet så stor interesse for tipset at ungdommene måtte komme inn på politistasjonen for å forklare seg.

De tre vitnene føler seg temmelig sikre på at fisketuren var natt til 22. juni.

Det stemmer i så fall dårlig med at Dung Tran Larsen var på kontroll på Kvinneklinikken neste dag, 22. juni.

— Jeg reiste på jobb igjen mandag 25. juni, og derfor mener jeg bestemt at det var natt til 22. juni, sier Svendsen.

Kjæresteparet er også veldig sikre på datoen.

— Samboeren min jobbet kveldsvakt 21. juni, så kjørte vi ut i 23-tiden på kvelden. Dette har hun sjekket med vaktlister, men 100 prosent sikre kan man jo aldri være, sier kameraten, som ikke ønsker navnet sitt i avisen.

Så to menn og sølvgrå bil

De tre var ikke alene under broen denne juninatten. En annen gjeng sto og fisket et stykke unna.

— De gikk før dumpingen skjedde. Men det er mulig at de ble stående igjen der oppe, at de så noe på broen, sier Svendsens kamerat.

Politiinspektør Tore Salvesen bekrefter at de har fått flere tips om observasjoner ved Rongesundet bru.

— Jeg kan ikke si hva de har sagt om datoer, men observasjonene er uansett så spesielle og så nær i tid i forhold til Dungs forsvinning at vi vil sjekke det. Vi er jo uansett nysgjerrige på hva som ble dumpet, sier Salvesen.

Det er mellom 20 og 50 meter dypt under Rongesundet bru, og området er populært blant fritidsdykkere.

— Det er tidvis sterk strøm i området, sa Salvesen på en pressekonferanse i går.

BA skrev i går at andre vitner skal ha forklart seg om en sølvgrå bil på broen.

En mann skal ha gått ut av bilen og sett seg om, før også en annen kom ut. Så skal de ha åpnet bagasjerommet, løftet ut en bylt og kastet den i sjøen.

Observasjonen av den sølvgrå bilen skal være interessant fordi Dungs svigerfar har en sølvgrå Toyota. Dette er en av de fire bilene politiet beslagla da familien ble pågrepet 23. august.

Det skal ikke være gjort funn i noen av bilene som indikerer at et lik kan ha vært fraktet i bagasjerommet.

INTERESSANT OBSERVASJON: Midt på natten skal en bil ha stoppet midt på Rongesundet bru. To personer skal ha gått ut av bilen, åpnet bagasjerommet og lempet noe ned i sundet.
SÅ DUMPING: Et forferdelig plask, sier Per-Erik Svendsen. Sammen med to venner skal han ha sett noen dumpe en bylt i Rongesundet, natt til 22. juni. FOTO: PRIVAT