I går var han i møte på Hvaler Folkets Hus med statsminister Jens Stoltenberg og flere av Aps lokalpolitikere fra Hardanger.

VG siterer anonyme Ap-kilder i dag på at partiet vurderer å snu i saken der Statnett har fått konsesjon til å bygge kraftlinje i luftspenn fra Simadal til Samnanger.

— Hvor de har fått de kildene fra, må fuglene vite, sier Henriksen.

- Tar for lang tid

Faren for utkobling i bergensområdet gjør at det ikke vil bli aktuelt å snu og heller velge sjøkabel i Hardanger, sier Henriksen som sitter i Stortingets energi— og miljøkomite.

— Ethvert annet alternativ nå vil føre til en fire års konsesjonsbehandling pluss byggetid. I mellomtiden vil forsyningssikkerheten i Bergen være særdeles kritisk, sier Henriksen.

Lokalpolitikerne vil ha Stoltenberg til Hardanger og ba også om det i går.

— Det sa han verken ja eller nei til. Det handler om at han har et knallhardt program. Dessuten - hva skal en statsminister gjøre i Hardanger? Han kan ikke bare komme, vinke og dra igjen, det gir ingen mening, sier Henriksen.

- Ap er desperate

Tirsdag skal en rekke ordførere fra Hordaland møte på statsministerens kontor for å snakke om kraftsaken.

Os-ordfører Terje Søviknes tror Ap nå prøver å finne en retrettmulighet i kraftsaken.

— Det er jo litt spesielt å få en telefon sent fredag kveld med spørsmål om å møte på statsministerens kontor til dialogmøte i en sak som i alle fall regjeringen så langt har hevdet gang på gang er avgjort, sier Søviknes til NRK Hordaland.

Søviknes tror Ap nå desperat ser etter en måte å reversere kraftvedtaket på.

— Jeg vil bestemt avvise at det er noen desperasjon. Når fylkesordføreren i Hordaland mener det er plankekjøring å utsette saken, er det nyttig å ha en dialog, sier Henriksen.

Tror du Ap snur? Si din mening!