Her på bt.no meldte vi i går om "Ny parasitt-alarm i Bergen". Dagen etter slår BA stort opp at "kommunen slår ny smittealarm", etter funn av noen parasitter av foreløpig ukjent type i Tarlebøvannet.

Mæland vil imidlertid berolige de 37.000 som inntil denne helgen fikk vann derfra.

— Hadde vi slått alarm, så hadde vi sagt fra om det. Dette er en helt annen situasjon enn giardia-epidemien. Det er små mengder parasitter, funnene er usikre, fagfolk sier det foreløpig ikke er noen fare for sykdom - og Tarlebø er nå stengt. Vi er imidlertid veldig på vakt etter den epidemien, så vi vil være på den sikre siden, sier hun.

Ifølge fagdirektør Ivar Kalland er det intet sensasjonelt med funnet av de tre parasittene i Tarlebø. Tvert imot er det helt vanlig med parasitter i drikkevann.

— En undersøkelse i 1999 slo fast at det er parasitter av typen giardia- og/eller cryptosporidium imellom en tredjedel og halvparten av norske drikkevann. Ut fra hva som skal til for å bli syk, er funnet i Tarlebø lite, sier han.

Han sier også at dersom dette funnet i Tarlebø hadde blitt gjort før giardia-epidemien, ville vannforsyningen neppe blitt stengt.