• Vi kan ikke beskrive hvor takknemlige vi er. Vi skylder røykdykkerne livet, sier Birthe Hovland Heldal (19) og Sabine Uldal (17). De to jentene fra henholdsvis Laksevåg og Hjellestad var nær ved å omkomme i brannen i Lille Øvregaten 32 sist onsdag ettermiddag.

Røykdykkere fra Bergen Brannvesen reddet dem ut. Tirsdag formiddag møtte jentene både livredderne og pressen ved hovedbrannstasjonen i Bergen.

— Jeg trodde de var døde da jeg kom inn i rommet og fant dem, sier røykdykker Kjell-Ove Christophersen. Kollegaen Stian Hausvik sparket inn døren til rommet hvor Sabine Uldal hadde tatt solarium. Der lå de to bevisstløse på gulvet. De hadde for sikkerhets skyld låst døren...

— I begynnelsen var jeg veldig optimistisk. Tenkte at dette er Norge, vi blir reddet. Men etter hvert ble behovet for oksygen så stort, at jeg tenkte det var bedre å dø. Jeg var livredd, sier Birthe Hovland Heldal om de siste tankene hun hadde før hun falt inn i bevisstløs tilstand. Hun får samtykkende nikk fra Sabine.

De to jentene tok solarium i hvert sitt rom, og hadde aldri møtt hverandre før de dramatiske minuttene i tredje etasje i det brennende huset.

— Da jeg kjente røyklukten og gikk ut i gangen for å se hva det var, ble jeg møtt av en vegg av røyk. Jeg hadde ingen sjanse til å komme meg ut. Da så jeg at det lyste under døren i det andre rommet, jeg banket på og Sabine kom ut. Da ble jeg glad, for det var godt å være to, sier Heldal til bt.no.

GLADE: Birthe Hovland (19) og Sabine Uldal (17)takket i dag røykdykkerne for å ha reddet livet deres. FOTO: KNUT EGIL WANG
<b>REDDET:</b> De to jentene ble reddet ut av den brennende bygningen av røykdykkere. FOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN