I natt brøt tyven seg inn Chik frisør i Håkonsgaten og i Tango frisør på Engen. I tillegg var han inne i restauranten På Høyden i Fosswinckels gate.

— Hadde vi hatt i stolen skulle fått seg en ordentlig juleklipp med maskin, sier frisør Marthe Hole Hommedal hos Chik frisør.

— Vi skulle nok brukt høvel på han også, bryter daglig leder Sharon Shahidi inn.

Jentene hos Chik er i godt humør, men de er bra irritert på tyven som brøt seg inn og lagde krøll hos dem i natt.

- Skulle ha klassa han

— Hadde han vært her skulle vi ha klassa han. Det er frekt gjort. Han knuste ruten i døren, og tok om lag 600 kroner fra kasseapparatet, forteller Marthe Hole.

Kostnadene med nytt glass i døren kom på mellom to og tre tusen kroner.

Salongen har vært i drift i hele dag på tross innbruddet, men tyven bør ikke vise seg der igjen verken i eller utenom åpningstid.

Sjokkbrekk - Det er samme fremgangsmåte hver gang. Dette er såkalte sjokkbrekk. Tyven bryter opp døren med et kubein eller et stort skrujern. I noen tilfeller er døren sparket inn, forteller politiførstebetjent Claus Mathiesen i tyveriavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon til bt.no.

Natt til torsdag 8. desember brøt tyven seg inn i klesforretningen Only i Olav Kyrres gate. Natt til fredag 9. desember fortsatte han med innbrudd på Café Spesial på Vektertorget og han prøvde seg på Gode Føtter i Foreningsgaten.

Natt til mandag brøt han seg inn i Real Madrid frisør i Håkonsgaten og Tellus frisør i Chr. Michelsens gate.

I natt var han på ferde igjen.

Opererer i et begrenset område

— Tyven har fått med seg en god del penger. Opp til 6-7.000 kroner i en del innbrudd. Han bryter seg inn og går rett til kasseapparatet. Der tar han pengene og stikker. Stort sett er det bare kontanter som blir tatt, og ut fra modus kan det tyde på at det er samme gjerningsmann som står bak disse tyveriene, sier Mathiesen.

Han oppfordrer butikker og salonger til ikke å la penger ligge igjen i kasseapparatene når de går for dagen.

Selv om en del salonger har alarm, så er banditten så rask at han er ute igjen før politi og andre er på plassen.

Grytidlig morgentyv

De fleste innbruddene har skjedd mellom klokken 04.00 på natten og frem til salongenes åpningstid.

Politiet har sikret seg noen spor etter innbruddene.

Politiet ber om tips av publikum som kan ha observert tyven. Mathiesen ber de kontakte sentralvakten eller tyveriavsnittet.

VIL HA HAN I SAKSEN: - Vi håper politiet tar han. Daglig leder hos Chik frisør er bra irritert på skurken som brøt seg inn hos dem i dag
PÅL ENGESÆTER
EN JULEKLIPP: -Hadde vi hatt i stolen skulle fått seg en ordentlig juleklipp med maskin, sier frisør Marthe Hole Hommedal.
PÅL ENGESÆTER
LAGDE KRØLL: Tyven lagde krøll for de blide jentene hos Chik frisør.
PÅL ENGESÆTER
INNBRUDD: Her hos Chik frisør i Håkonsgaten er et av stedene frisørskurken har brutt seg inn.
PÅL ENGESÆTER