Både lørdag og søndag skremte blotteren barnefamilier ved Kristanborgsvannet på Minde. Da mannen ble observert sittende i en skrent, lett skrevende med et blottet underliv, fikk familiefolket nok og ringte politiet.

Tirsdag ble han sluppet fri av Bergen tingrett, mot politiets ønske. Retten fant det ikke bevist at det var stor nok gjentakelsesfare til at mannen kunne varetektsfengsles.

— Vår mening er at det er gjentakelsesfare. Folk bør få slippe å påtreffe han iført hettegenser og joggesko - og kun det, sier politiadvokat Harald Bildberg til bt.no. Han var ikke fornøyd med at blotteren ble løstlastt av tingretten.

- Er det vanlig å kreve blottere varetektsfengslet?

— Nei, det er uvanlig. Jeg har aldri hørt om det er blitt gjort før, svarer Bildberg.Politiadvokaten presiserer at lite tyder på at mannen var seksuelt opphisset under blottingen.

— Men folk ble redde. Man blir gjerne det når en stor voksen man står der med bart underliv.

- Skulle bare drikke

Selv hevder den 40 år gamle bergensmannen at han kom i skade for å blottlegge underlivet to dager på rad ved et uhell. Blotteren hevder nemlig at noen har gitt han en overdose narkotika, og at han såvidt husker helgens utskeielser.

— Min klient sier han skulle ned til Kristanborgsvannet for å drikke vann. Han følte seg tørst og dehydrert, forklarer mannens forsvarer Jostein Alvheim.

Folk bør få slippe å påtreffe han iført hettegenser og joggesko - og kun det politiadvokat Harald Bildberg

Mannen har i avhør forklart politiet at han kom i skade for å få gjørme på buksen, og derfor tok av seg denne for å skylle den.

— En historie vi ikke fester veldig lit til. Vi mener det er betydelig gjentakelsesfare, og derfor begjærte vi mannen fengslet i påvente av videre behandling. Men vi konstaterer at retten er av en annen oppfatning, sier Bilberg.

Skal holde buksen på

Bergenseren ser på hans klammeri med ordensmakten som en mulighet til å få behandling mot sine ruslidelser. Han har også lovet at blottingen var enkelthendelser som ikke skal gjenta seg igjen.

— Han har fått en lærepenge, og skammer seg over det som har hendt, sier Alvheim, mener politiet har forsøkt å skyte spurv med kanoner.

— Dette var en overreaksjon fra politiets side, og de har ikke klart å sannsynliggjøre at det er stor gjentakelsesfare, sier forsvareren.

Politiet håper 40-åringen klarer å holde sitt løfte om å beholde buksa på.

— Vi kommer til å følge med på han fremover. Hvis han slutter å gå rundt uten bukse etter dette, så er jo målet vårt nådd, sier Bilberg.