Tirsdag ettermiddag sendte Bergen kommune ut en pressemelding der de skriver at det er de som er huseier for Mathallen, men at det er selskapet Totalreform AS som gjennom avtale med Bergen kommune har ansvaret for å drifte bygget.

Rotter i sentrum

— Kommunen ser alvorlig på meldingen om plager med skadedyr. Bergen kommune er tilfreds med at Totalreform stengte bygget, slik at det kan gjøres noe med problemet, sier kommunaldirektør, Harm Christian Tolden.

Sent mandag kveld bestemte driftsselskapet Totalreform seg for å stenge Mathallen på Torget umiddelbart på grunn av spor etter rotter inne i bygget.

— Skadedyr er et problem i sentrum. Mathallen er ikke bygget som en butikk, men som en klimaskjermet markedshall og er derfor ikke helt tett.

På befaring

Representanter for Bergen kommune har vært på befaring med Totalreform og eksperter på skadedyrutrydding i dag. Kommunen har sett på problemene som gjør at skadedyr kommer inn i bygget.

— Det blir nå gjennomført nødvendige tiltak for å tette åpningene som gjør at skadedyrene har kommet inn i bygget. Det er blant annet en glassmester som skal tette noen gliper raskt, sier Tolden.

Han forteller at også murere fra kommunen rundt klokken 14 i dag har murt igjen noen steiner som hadde løsnet ved de offentlige toalettene.

— Vi håper å kunne åpne Mathallen en av de nærmeste dagene. Men vi får vite litt mer i morgen.