Det sier Gustav Landro, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til bt.no.

To menn ble stanset i Sælenveien med syv minutter mellomrom natt til søndag. Klokken 03.51 kontrollerte politiet en 35 år gammel mann. Ifølge Landro tilsier prøvene at han hadde 0,64 i promille.

Syv minutter senere blåste en 51-åring.

— Da han ble testet igjen inne hos oss, viste imidlertid prøven ingen promille. Han fikk beholde sertifikatet, sier Landro.

Totalt stanset politiet seks bilførere i Hordaland politidistrikt som de mistenker for å ha vært beruset bak rattet.

— Det er et høyt tall, og det er ulike grunner til at de stanses. Vi får mange telefoner om bilførere som kjører vinglete. Det går i ett kjør. Noen er uoppmerksomme og snakker i mobiltelefonen. Andre burde latt bilen stå på grunn av alder. Det som er bra, er at publikum ringer oss. PÅ den måten fanger vi også opp flere som er ruset, sier Landro.

I autovernet

Slik ser politiets logg ut fra klokken 23.25 lørdag kveld og gjennom søndagsnatten:

23.25: Personbil kjørte i autovernet i Gamle Kjøkkelvikveien. To menn løp fra bilen, som hadde store materielle skader. Politiet søkte etter dem med hun, og etter ca. 20 minutter ble en 31-åring og en 40 år gammel mann tatt ca. 350 meter fra ulykkesstedet. Ingen av de pågrepne hadde gyldig førerkort. Begge kjørt i ambulanse til Haukeland sykehus for tilsyn og blodprøvetaking.

23.34: 45 år gammel mann pågrepet av politiet etter fall på moped i Os sentrum. Han var beruset av alkohol. Tatt med til legevakten for tilsyn og blodprøvetaking.

Kuttskader

02.02: Slagsmål inne på serveringssted i Rosenkrantzgaten i Bergen sentrum. To personer med kuttskader etter knust flaske. Begge kjørt legevakten for behandling. Voldsutøver hadde forlatt stedet. Politiet oppretter sak for legemsbeskadigelse.

02.50: Personbil stoppet i Ytrebygdsvegen etter flere meldinger om vinglete kjøring. Fører var berust av alkohol.

03.43: Personbil stoppet i kontroll på Bryggen i Bergen. Den 47 år gamle mannlige føreren var beruset av alkohol. Førerkort beslaglagt og sak opprettet.