Det var en sint nabo som kontaktet oss om svineriet utenfor Hans Holmboes gate 7 onsdag morgen. Rotter eller fugler hadde allerede fått hull på flere av de store bossekkene på fortauet.

Mannen hadde vært i kontakt med både Helsevernkontoret, politiet og BiR for å få noen til å ta affære, uten å lykkes.

Dyr forsyner seg

Da bt.no kom til stedet, hadde et par duer fest med et vått brød på gaten. Like ved siden av lå en utskrift fra Statens lånekasse for utdanning, tilhørende en 22 år gammel kvinnelig student.

Kvinnen ble bokstavelig talt tatt på sengen da vi ringte henne ved 09.30-tiden.

— Jeg har nettopp våknet, dette kom litt overraskende. Jeg visste at en del av tingene mine lå i haugen, men ikke at Lånekasse-papirene var der, sier hun.

- Bosspannene var fulle

Kvinnen forklarer at kollektivet hennes flyttet ut søndag, og at hun ikke fant noe sted å gjøre av skrotet fra leiligheten og boden.

— Alle søppelspannene var fulle, sier hun.

Hun understreker imidlertid at ikke alt skrotet som ligger strødd, tilhører hennes kollektiv. Om lag 30 personer bor i bygningen.

— Det må være andre studenter også som har lagt fra seg ting, og skrotet i boden lå der allerede da vi flyttet inn, sier studenten.

- Visste ikke hvor vi skulle kaste det

Hun innrømmer at hun burde ha fått kjørt bort bosset, i stedet for å slenge det på gaten.

— Vi hadde tenkt på det, men rakk rett og slett ikke å gjøre det. Jeg har eksamen i dag. Uansett så visste vi ikke helt hvor vi skulle gjøre av søppelet. Vi får vel prøve å få kjørt det bort snart, sier hun til bt.no.

En annen av beboerne har denne forklaringen på rotet:

— Vi hadde mye møbler og klær som vi ikke visste hvor vi skulle gjøre av, og da vi flyttet søndag kveld tenkte vi det kunne stå på fortauet et par dager - så kunne de som ville forsyne seg med ting. Det er mange narkomane og uteliggere som går forbi. Men det viste seg dessverre at mange andre også satte fra seg sitt boss samme sted, dermed vokste haugen selv om enkelte av våre ting ble tatt med. Vi beklager at det ble så mye rot, men vi gjorde det i beste mening, sier hun.


PS: Informasjon om hvor og hvordan du skal kvitte deg med boss finner du på BiRs hjemmesider. Billig bilutleie og transporttjenester i Bergen kan du finne ved hjelp av for eksempel Gule Sider. Forsøpling av gater og fortau straffes med bøter.

<b>GRISERI:</b> Fortauet et steinkast fra Grieghallen ser ut som en svinesti. Studenter som flyttet ut nylig, "rakk ikke" å rydde etter seg.
Jon Tufto
<b>DAGDRØMMER:</b> Er det drømmemannen som beskrives på disse forelesningsnotatene? Den sterke, mørke mannen kunne nok ha løftet og fraktet bort bosset.
Jon Tufto
<b>HELSEFARE:</b> Illeluktende matrester ligger lett tilgjengelig for rotter og fugler.
Jon Tufto
<b>STUDENTPAPIR:</b> Denne utskriften fra Lånekassen satte bt.no på sporet av boss-synderne.
Jon Tufto
<b>FEST:</b> Et par duer koser seg med et gammelt, vått brød ved siden av bosshaugen.
Jon Tufto