Wenche Maartmann-Moe (23) og Merete Nygaard (21) studerer juss på fjerde året. De har flere ganger snakket om den økende andelen kvinner på studiet.

— Vi har vært faddere hvert år, og vi har absolutt merket at det blir flere kvinner i faddergruppene, sier de.

- Tenker karriere

Jusstudiet er et av de vanskeligste studiene å komme inn på. Wenche Maartmann-Moe har følgende teori om hvorfor kvinneandelen har økt betraktelig de siste ti årene.

— Jentene blir modne tidligere, og dette gjør at de får bedre karakterer på videregående, sier hun.

— I tillegg har de høyere ambisjonsnivå, legger Merete Nygaard til.

Hun mener flere kvinnelige forbilder i yrkeslivet gjør at jenter tenker mer på karrieremuligheter.

- Ikke flinkere studenter

— Mødregenerasjonen er allerede nå i full jobb, og det er stort fokus på å få kvinner inn i styrene. Om det er på grunn av likestillingskampen eller om det skyldes naturlig utvikling, vet jeg ikke, sier hun.

Etter bare en uke av semesteret oppholder de to seg mye på lesesalen. Men Wenche Maartmann-Moe vil ikke hevde at kvinnene er flittigere studenter enn sine mannlige kollegaer.

— En lærer hevdet at jentene var flinkest i begynnelsen av studiet, men at guttene går forbi oss i løpet av utdannelsen. Men så var han mann selv, da.

I FRONT: Wenche Maartmann-Moe (t.v.) og Merete Nygaard har merket seg den økende andelen kvinner på jusstudiet. ¿ Det var en overvekt av kvinner da vi begynte for tre år siden også, men den var ikke såstor som nå, sier Maartmann-Moe. FOTO: SIV DOLMEN
Dolmen, Siv