4. mai ble han funnet skyldig i legemsbeskadigelse med døden til følge. Mannen mishandlet Korneliussen på det groveste 27. juni i fjor.

«Ha, ha, ha, ha»

Volden ble utført i en leilighet i Klauvsteinen, der Korneliussen for en kort tid bodde. 26-åringen slo og sparket ham, surret en ledning rundt halsen hans og stakk ham med kniv. De to skal ha havnet i slåsskamp som følge av påstander om tyveri.

26-åringen tok bilde av Korneliussen og sendte det til en bekjent fra sin mobiltelefon. «Ha, ha, ha, ha», «Sjekk høyre blåklokke» og «er redd strupen er knust, han kan ikke bevege seg, og han klarer ikke snakke, hva kan det ellers være??»

— På nivå med drap

Deretter forlot han leiligheten uten å tilkalle hjelp. Ni år fengsel var passende straff, mente Bergen tingrett.

— Det er vi uenige i. Vi anker ikke skyldspørsmnålet, men mener straffen er for lang, sier Jørgen Riple, mannens forsvarer.

— Min klient er enig i at det han har gjort er svært alvorlig og han er beredt til å sone en lang straff, men ni år er for mye. Det er på nivå drapsdommer, legger han til.

— Jeg tar den straffen jeg får. Det har jeg fortjent. Jeg er ikke stolt over det jeg har gjort, og jeg kan ikke få sagt med ord hvor mye jeg angrer, sa 26-åringen under rettssaken.