— Vi måket i tolv timer i går hele gjengen. I dag har det heldigvis gått knirkefritt. Både barnehagen og flere turgåere har kommet seg opp, sier Ole Hugo Andersson som er service og driftsleder på Fløibanen.

Selv om medarbeiderne jobbet på spreng i hele går klarte de likevel ikke å åpne banen i løpet av kvelden. Dermed var det få som kom seg opp i de bynære skiløypene.

Problemene startet etter det voldsomme snøfallet natt til onsdag.

— Dette er helt vanvittig. Jeg har aldri opplevd maken, sier Geir Flatebø som er teknisk sjef på Fløibanen.

Spadde den løs

Da banen skulle starte på sin første tur var det rett og slett så mye snø at den ikke kom i gang i det hele tatt.

— Snøen pakket seg foran vognen og det var umulig å kjøre. Vi måtte spa oss løs, sier Flatebø.

Foran de to vognene er det to små ploger som noramlt sett klarer å holde snøen borte, men ikke i dag. Flatebø og kollegene hans har jobbet hardt for å spa fram traseen.

Kan ikke bruke plog

Nå kjører banen med svært sakte fart opp og ned i håp om at det kan hindre snøen i å pakke seg sammen igjen.

— Vi kan ikke ta med passasjerer slik situasjonen er nå. Vognene stopper hele tiden. Det håper jeg folk har fortåelse for, sier Flatebø.

Det har vært problemer med driften i hele vinter på grunn av den uvanlige nedbøren. Snøen har pakket seg rundt kapslene som driver banen og ført til gyning og stopp mellom stasjonene.

— Det er ikke mulig å sette på en større plog for å holde skinnegangen fri for snø på grunn av teknikken. Men vi har tett dialog med den sveitsiske leverandøren for å finne en løsning på disse problemene, sier Flatebø.

Barnehagen på Banco Rotto

Fløibanen skiller seg fra tilsvarende baner andre steder i Europa ved at traseen er svært smal, slik at det er vanskelig å skyve snøen vekk. Samtidig er Fløibanen heller ikke hevet fra terrenget slik at snøen kunne falt ned på sidene.

— Et eller annet må vi klare å finne på, sier Flatebø.

Barnehagebarna som skulle ta banen i morges, måtte finne seg i å bli værende i byen. Været var for barskt til at de små kunne gå opp selv. I stedet ble de innlosjert på Banco Rotto, der faren til et av barna jobber.

Klokken halv fire regnet Flatebø med at det ville gå minst ett par timer før Fløibanen åpner igjen.

Fløibanen ble satt ut av snøen også tidligere denne måneden.

Mer om snøkaoset:

Saken oppdateres.