På en pressekonferanse klokken 19 fredag kveld sa statsminister Jens Stoltenberg at gisselaksjonen i Algerie ennå ikke er over.

— Jeg snakket med statsministeren i Algerie for en time siden. Da bekreftet han at det fortsatt pågår en militær aksjon på anlegget In Aménas, og at det fremdeles befinner seg gisler inne på selve gassanlegget. Vi vet ikke om noen av dem er nordmenn, sa Stoltenberg.

- Vi må dele håpet

Situasjonen er dermed også fortsatt uavklart for de åtte nordmennene som ble gisseltatt onsdag morgen.

— Vi går inn i en helg hvor vi som nasjon må være forberedt på dårlig nytt. Samtidig skal vi dele håpet om at flere familier får gode nyheter fra Algerie, sa Stoltenberg.

Statoils anlegg i Algerie består av en produksjonsdel og én boligdel. Førstnevnte er ennå ikke sikret, mens boligkomplekset er under hærens kontroll, opplyste utenriksministeren.

— Vi vet at både gisler og gisseltakere er igjen i bygningene på selve produksjonsanlegget, og vi vet at noen ble drept, både gisler og gisseltakere, da de flyttet internt torsdag, sa han.

- Vær varsom

Utenriksminister Espen Barth Eide opplyste at algeriske myndigheter har delt noe mer informasjon ut over dagen i dag, og at bildet er noe klarere fredag.

— Men vi må være forberedt på at det vil pågå operasjoner i noe tid fremover. Det florerer svært mange rykter om gisselaksjonen. Vi deler kun bekreftet informasjon til offentligheten, sa Eide, og ba pressen være varsom.

Et ombygd SAS-fly med medisinsk personell landet fredag ettermiddag i Algeries hovedstad Alger, rigget med medisinsk utstyr og operasjonsstue.