Hun er nærmeste nabo til leiligheten som brant i Fridalsveien sent søndag kveld.

Da BT møtte henne mandag formiddag, luktet det røyk i oppgangen. Det var også en del vann der, etter brannvesenets innsats kvelden før.

— Jeg er veldig glad for at det gikk bra. Det var skummelt, og vi hørte ingen brannvarsler fra naboleiligheten, sier Heidi Hauen.

— De gjorde en kjempejobb, sa politiets innsatsleder Kjetil Øyri om innsatsen til Heidi Hauen og mannen Ole Bjelland søndag kveld.

Kjente røyklukt

Familien hadde gått til ro for kvelden da småbarnsmoren gikk på kjøkkenet. Hun syntes det luktet brent plast og fikk en dårlig følelse.

På baderommet så hun røyk fra ventilasjonssystemet.

— Nå må vi ut, det brenner, ropte jeg.

Snakket med brannvesenet

Foreldrene fikk med seg de to barna som sov. Naboen ble også varslet.

— Hun ringte på og banket på døren min. Det var skremmende, sier Karin Andersen.

— Jeg banket også på døren i den andre naboleiligheten, og forsto det brant der da jeg så røyken. Da ringte jeg selvsagt brannvesenet og snakket med dem hele tiden inntil de var her. Det gikk ikke mange minuttene før de kom, sier Hauen.

- Ubehagelig opplevelse

Hun fikk ikke svar fra leiligheten der det brant. Der var det nemlig ingen personer hjemme, men brannvesenet fant en død kanin i leiligheten da de tok seg inn i leiligheten.

— Det var en ubehagelig opplevelse, men vi er alle glade for at det gikk fint, sier Hauen. Etter at brannvesenet hadde gjort sitt, fikk vi flytte tilbake i leiligheten, forteller hun.

Brannen skal ha oppstått på kjøkkenet. Mandag ettermiddag kom politiets brannteknikere til huset. Inntil da var leiligheten avsperret. Kjøkkenvinduet sto åpent, slik at det ble luftet ut.