26-åringen skal ha holdt en 22 år gammel kvinne — som leide i samme hus som han - fanget i fem timer i april 2006.

Han skal ha skallet ned kvinnen, og slått henne flere ganger i hodet og kroppen, blant annet med et balltre. Offeret skal også ha fått et kutt i leggen, etter å ha blitt stukket med kniv av 26-åringen.

- Tvang offer til kveling

Påtalemyndigheten har tatt ut en omfattende tiltalte mot småbarnsfaren. Blant annet skal han ha truet kvinnen med å si at både hun og han måtte «dø i kveld». Han er også tiltalt for å ha forsøkt å tvinge offeret til å ta livet av ham.

«Han la seg oppå magen hennes og holdt hendene hennes fast rundt en kniv som han førte mot magen sin», heter det i tiltalen.

Kvinnen skal imidlertid ha klart å vri hendene ut av grepet, men 26-åringen skal ikke ha gitt seg med det:

«En stund etter satte han seg oppå henne og tvang henne til å stramme et belte rundt halsen hans», heter det i tiltalen.

26-åringen skal ha besvimt av kvelningsforsøket. Da skal kvinnen (22) ha grepet muligheten til å flykte, og tilkalle hjelp.

- Sterkt traumatisert

26-åringen skulle egentlig ha møtt i retten i dag, men rettssaken er utsatt på grunn av at offeret nettopp har født et barn.

Bistandsadvokat Beate Hamre sier hun vil kreve erstatning på vegne av offeret.

— Det har vært en veldig tung tid for henne. Hun er sterkt traumatisert, sier Hamre.

Bergen tingrett har tidligere ilagt 26-åringen besøksforbud mot kvinnen (22). Fotobevis i saken viser ifølge retten at hun har vært utsatt for alvorlig vold.

Tatt med skarpladde våpen

26-åringen er flere ganger domfelt, blant annet for grove narkotikaforbrytelser. Han sitter i dag varetektsfengslet, siktet i en ny narkotikasak.

Da politiet i april i år stormet leiligheten hans, var de bevæpnet og ikledd fullt verneutstyr fordi de mistenkte at 26-åringen kunne ha våpen. Det hadde han.

Da politiet kom satt 26-åringen med to skarpladde pistoler under lårene, og et annet sted i leiligheten fant politiet en revolver.

Advokat Karen Forbrigd, som forsvarer 26-åringen, ønsker ikke å kommentere hvordan han stiller seg til tiltalen før saken kommer opp for retten.

POLITIET
POLITIET